«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

24/12/12

Επίσκεψη του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη στο Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 24/12/2012

Το Γηροκομείο–Πτωχοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, προκειμένου να μεταφέρει τις ευχές του στους τροφίμους και στο προσωπικό του για τις Γιορτές και για την καινούρια χρονιά, επιπλέον όμως να ενημερωθεί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Το Γηροκομείο–Πτωχοκομείο της Κέρκυρας στεγάζεται σε νοικιασμένο κτήριο στο Πέραμα, το οποίο, πέραν της ακατάλληλης και απομακρυσμένης από τον κοινωνικό ιστό της πόλης θέσης του, παρουσιάζει σοβαρές ζημιές λόγω της υγρασίας και της παλαιότητάς του. Ο Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε γι’ ακόμη μια φορά την θέση του, ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη δομών υγείας και πρόνοιας εντός της πόλης της Κέρκυρας, και συγκεκριμένα στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου.

Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημείωσε ότι οι υπηρεσίες και το κοινωνικό έργο που προσφέρει το Γηροκομείο–Πτωχοκομείο χρειάζεται να ενισχυθούν, ειδικά σε περίοδο παρατεταμένης και βαθιάς οικονομικής κρίσης. Το ίδρυμα θα πρέπει, με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, να είναι σε θέση να προσφέρει στους τροφίμους του ό,τι απαιτείται για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, δηλαδή κατάλληλες συνθήκες στέγασης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ο.κ..

Επιπλέον, η εξασφάλιση μεγαλύτερων χώρων, περισσότερου προσωπικού και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης μπορεί να επιτρέψει και τη δυνατότητα του Γηροκομείου–Πτωχοκομείου να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους τροφίμους από τους 37 που στεγάζει σήμερα.

Το Γραφείο Τύπου