«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

30/12/12

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο.

Τα Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 28/12 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, προκειμένου να ευχηθεί για τις γιορτές και για τη νέα χρονιά και να συζητήσει με τις διοικήσεις και τους εργαζομένους για ζητήματα που τους απασχολούν.
 
Στην Αστυνομική Διεύθυνση, ο Στέφανος Σαμοΐλης σημείωσε πως η Αστυνομία θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, ο οποίος ήδη περνά δύσκολα και τον περιμένουν ακόμη δυσκολότερες μέρες. Ο αστυνομικός διευθυντής Σπ. Μαρτίνης σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται αύξηση της μικροεγκληματικότητας.
Σε σχέση με το ζήτημα της στέγασης της Αστυνομίας, ο Στέφανος Σαμοΐλης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για χρονίζον πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, και ότι ο ίδιος, ως βουλευτής,  θα συμβάλλει με κάθε τρόπο ώστε η Αστυνομία να αποκτήσει έναν κατάλληλο για τη λειτουργία της δικό της χώρο. Ενέμεινε ωστόσο στην άποψη ότι δεν είναι κατάλληλος χώρος το κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, χώρος που θα πρέπει να στεγάσει δομές Πρόνοιας και Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρθηκε και στο περιστατικό της αυτοκτονίας κρατούμενου στο κρατητήριο του Α.Τ. Κέρκυρας, για το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής ενημέρωσε ότι διέταξε άμεσα ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, και κατέστησε σαφές ότι οι ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν, θα καταλογιστούν.
 
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο διοικητής Νομού Γ. Ζάχος ενημέρωσε ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο κάηκαν ελάχιστα στρέμματα, μόλις 250 σε όλο το Νομό.
Σε σχέση με την επιχειρούμενη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, ο κ. Ζάχος ενημέρωσε ότι απαιτείται ριζική αναδιαμόρφωση του χώρου, ενώ τις λεπτομέρειες σε σχέση με την καταλληλότητα του κτηρίου θα κρίνει η Τεχνική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Ο Στέφανος Σαμοΐλης επανέλαβε και στον κ. Ζάχο την άποψη ότι ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου δεν είναι κατάλληλος και θα έπρεπε να αναδιαμορφωθεί για να στεγάσει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και άλλες δομές Πρόνοιας.
 
Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνομίλησε με τον Περιφερειακό Διοικητή Λιμενικού Σώματος Ηπείρου & Ιονίων Νήσων Στ. Ράπτη και με το λιμενάρχη Σπ. Κοντομάρη.
Εκτός των προβλημάτων που απορρέουν από τις μεγάλες και συνεχείς περικοπές στους μισθούς των λιμενικών υπαλλήλων, το Λιμενικό Σώμα εμφανίζεται αποδυναμωμένο κυρίως σε προσωπικό, επίσης όμως και σε υπηρεσιακά μέσα, δηλαδή σε οχήματα και σε σκάφη. Σοβαρό ζήτημα προκύπτει σε σχέση με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λιμενικών υπαλλήλων, καθώς ο ασφαλιστικό ταμείο του Λιμενικού Σώματος δεν έχει ενταχθεί ακόμα στον ΕΟΠΥΥ.

Το Γραφείο Τύπου