«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/12/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Μας κλέβουν το μέλλον, να τους κάνουμε παρελθόν.

Κέρκυρα, 06/12/2012

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Σήμερα, η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει. Η κοινωνία οδηγείται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες. Η νέα γενιά καταδικάζεται στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση.

Ο αγώνας για ελπίδα, αξιοπρέπεια, κοινωνική χειραφέτηση, είναι πλέον μονόδρομος. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν.

Το Γραφείο Τύπου