«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

29/12/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!

Κέρκυρα, 29/12/2012

Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χωρίς να κρατά ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, «ξηλώνει» ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, λειτουργώντας ως υπεργολάβος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και των πολυεθνικών εταιρικών ομίλων. Προκειμένου να τονωθεί η κερδοφορία μιας χούφτας πολύ μεγάλων εταιρειών και εμπορικών «αλυσίδων», προχωρά τώρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα, γυρνώντας μας έναν αιώνα πίσω!

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής –σήμερα στα εμπορικά καταστήματα και αύριο παντού- θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων», στην περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας και των απολύσεων και φυσικά στην μετατροπή των εργαζομένων σε ανθρώπους-«λάστιχο», χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή, στο έλεος μιας ολοένα και πιο ασύδοτης εργοδοσίας.

Με την πραγματική ανεργία να αγγίζει πλέον το ένα τρίτο των πολιτών και την κατάσταση «ζούγκλας» που επικρατεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους –ελέω της μνημονιακής, πραξικοπηματικής κατεδάφισης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου- οι εργαζόμενοι δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν ούτε βήμα πίσω!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει την 24ωρη απεργία, αύριο Κυριακή 30 Δεκέμβρη που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία, υπερασπιζόμαστε τον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, για ελεύθερο χρόνο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Το Γραφείο Τύπου