«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

29/12/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Να διερευνηθούν σε βάθος οι ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κέρκυρα, 29/12/2012

Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρετώντας πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και κοινωνικές ομάδες.

Τη στιγμή που με αλλεπάλληλα μέτρα, και τώρα με το φορολογικό νομοσχέδιο, προστίθενται νέες επιβαρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, η καθυστέρηση της διερεύνησης της συγκεκριμένης λίστας, η επί 20 μήνες απόκρυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να αποφέρουν πολλά έσοδα στο κράτος, αποτελεί πρόκληση, αποτελεί τουλάχιστον υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος.

Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καθαρές απαντήσεις για τις ευθύνες κορυφαίων στελεχών του για τη διαχείριση και απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ. Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που του δίνει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για να γίνει έλεγχος σε βάθος, να καταλογιστούν οι πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες σε όσα πολιτικά ή άλλα πρόσωπα εμπλέκονται, όχι μόνο σε ενδεχόμενη αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά κυρίως στην μη αξιοποίησή της επί 20 μήνες προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, την ίδια ώρα, που ο λαός μας «μάτωνε» οικονομικά από τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αξιοποιούσαν παρόμοιες λίστες για την αύξηση των φορολογικών εσόδων τους.

Το Γραφείο Τύπου