«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/12/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: με το λαό συμμέτοχο – με τα μέλη συμμέτοχα.

Κέρκυρα, 06/12/2012

Η τριήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απετέλεσε ένα αποφασιστικό βήμα για την οργανωτική-πολιτική συγκρότηση και την προγραμματική θωράκιση ενός ενιαίου, πολυτασικού, δημοκρατικού, συμμετοχικού φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ικανού και έτοιμου να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσει τον εθνικό και κοινωνικό κατήφορο.

3.3308 σύνεδροι από 486 οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούν περίπου 33.000 μέλη (ανάμεσά τους 46 αντιπρόσωποι από την Κέρκυρα), με την παρουσία τους, τον δημοκρατικό διάλογο, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά τους, αυτό το τριήμερο έγραψαν και υπέγραψαν το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η Πολιτική Διακήρυξη που εγκρίθηκε, είναι ένα σημαντικό πολιτικό κείμενο που περιγράφει ποιοί είμαστε, τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές και καταβολές μας, τι θέλουμε να εκπροσωπήσουμε, τις κοινωνικές και κινηματικές αναφορές μας, τι προτείνουμε, τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις μας για μια νέα αριστερή διακυβέρνηση, για την έξοδο από την κρίση και την κοινωνική καταστροφή των μνημονίων. Ένα πολιτικό κείμενο που δεν αφορά στενά το πολιτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά αφορά την κοινωνία, αυτούς που προσβλέπουν σ’ εμάς. Με το λαό συμμέτοχο στην προσπάθεια για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι Αρχές Συγκρότησης και Λειτουργίας που εγκρίθηκαν, σηματοδοτούν την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από μια εκλογική συμμαχία συνιστωσών σε ενιαίο πολιτικό φορέα των μελών του. Με αριστερή ριζοσπαστική φυσιογνωμία, με πλουραλισμό, με έκφραση των απόψεων, τάσεων και ρευμάτων, με δομή δημοκρατική, ανοιχτή και συνάμα αποτελεσματική. Με τα μέλη συμμέτοχα, ενεργά, στους κοινωνικούς αγώνες, στην προσπάθεια αλληλεγγύης για να μείνει όρθια η κοινωνία, στον αγώνα και την απαίτηση για μια αριστερή κυβέρνηση που θα σταματήσει την κοινωνική χρεοκοπία και θα προωθήσει βήμα-βήμα την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας μας.

Το Γραφείο Τύπου