«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

21/12/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μελιτειέων: όχι άλλη κοροϊδία, Κύριε Σαμαρά!

Κέρκυρα, 21/12/2012
 
Ο πρωθυπουργός, με την ανακοίνωση του για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς του υπόλοιπου (50%) της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, εμπαίζει για μια ακόμη φορά τους αγρότες.

Η καταβολή αυτή την περίοδο των αγροτικών ενισχύσεων, αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια και δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή αξιοποίηση. Δεν προσκομίζει τίποτα το καινούργιο στον αγροτικό κόσμο.

Το μόνο που μας είπε είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και η προαιρετική ασφάλιση για κάλυψη των ζημιών στην παραγωγή. Για ακόμη μια φόρα ένα καινούργιο βάρος προστίθεται στις πλάτες των παραγωγών, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής, παρά τις υποσχέσεις για μέτρα μείωσης του κόστους.

Κάθε αυταπάτη από τις ψεύτικες υποσχέσεις των μνημονιακών εταίρων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει πλέον διαλυθεί. Ο αγροτικός κόσμος είναι οργισμένος και ανάστατος. Δεν ανέχεται άλλη εξαπάτηση.

ü        Το σκανδαλώδες χάρισμα της ΑΤΕ στο όμιλο ΠΕΙΡΑΙΩΣ,
ü        τα χαράτσια για τη ΔΕΗ και τις γεωτρήσεις,
ü        τα υπέρογκα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ,
ü        η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ,
ü        η φοροεπιδρομή και στα χωράφια,
ü        η εξαπάτηση με τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά,
ü        οι καταστροφικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ 2014-2020,
είναι πλευρές της πραγματικότητας που βιώνουν σήμερα οι αγρότες, και αποτυπώνουν ξεκάθαρα την εγκληματική αντιαγροτική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης των Μερκελιστών.

Ο αγροτικός ξεσηκωμός είναι ο μόνος δρόμος επιβίωσης.
Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής.
Για να ανοίξει ο δρόμος της ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα και της αναδιοργάνωσης της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μελιτειέων