«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

5/12/12

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: η κυβερνητική πολιτική απειλεί με μαρασμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κέρκυρα, 05/12/2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, που δοκιμάζονται από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας συμμετείχε με αντιπροσωπεία του στη σημερινή (Τετάρτη 5/12) κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων της Κέρκυρας έξω απ’ τα γραφεία του ΟΑΕΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας της ΓΣΕΒΕΕ.

Αντικείμενο της κινητοποίησης ήταν τα ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου. Εξαιτίας των βάναυσων κυβερνητικών μέτρων, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες -σε ποσοστό που φτάνει το 50%- αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ, ενώ μέσα στο 2013 χιλιάδες επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική απειλεί με μαρασμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους “πνίγουν” τα χρέη σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΔΕΚΟ. Η πολιτική κατεύθυνση θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική, με δεδομένο ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη “ραχοκοκκαλιά” της οικονομίας, όμως σήμερα οδηγούνται στην απόλυτη καταστροφή και η αγορά στην πλήρη “ασφυξία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν περιορίζεται σε διαπιστώσεις και σε εύκολη αντιπολιτευτική κριτική. Αντιθέτως, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης των ΜΜΕ και συνολικά της ελληνικής οικονομίας που σήμερα καταρρέει. Επομένως, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ για την εφαρμογή ευνοϊκών ρυθμίσεων που θα ανακουφίσουν της ΜΜΕ τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα και έως ότου αρχίσουν να ανακάμπτουν.

Για ακόμη μία φορά, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και θα στεκόμαστε στο πλευρό τους σε όποια μορφή κινητοποίησης επιλέξουν.
Το Γραφείο Τύπου