«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

7/12/12

Το έργο «Ύδρευση νήσων Κέρκυρας και Παξών».

Όλα τα έγγραφα τα σχετικά με τον «φάκελο» του έργου υδροδότησης της Κέρκυρας (φράγματα), προκειμένου να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ΥΠΕΚΑ, τόσο για τις καθυστερήσεις των δημοπρατήσεων, όσο και για τις ενστάσεις της Ε.Ε. για τη σκοπιμότητα του έργου, την ορθότητα της επιλεχθείσας λύσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ζητά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την οποία συνυπογράφουν 11 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ΑΚΕ (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων).

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Προς τα Υπουργεία:
-  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-  Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών κ Δικτύων

Θέμα: Το έργο «Ύδρευση νήσων, Κέρκυρας και Παξών».

Η παρούσα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, αφορά στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, η οποία έχει ήδη υποβάλει την αναμορφωμένη αίτηση χρηματοδότησης του εν λόγω έργου, στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορά επίσης, και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, που μέχρι πρότινος επόπτευε τα στάδια μελέτης του έργου. 
Στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσής μας, επειδή μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ΥΠΕΚΑ, τόσο για τις καθυστερήσεις των δημοπρατήσεων, όσο και για τις ενστάσεις της Ε.Ε. για τη σκοπιμότητα του έργου, την ορθότητα της επιλεχθείσας λύσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, αιτούμαστε τα παρακάτω έγγραφα:
  1. Την επίσημη υπηρεσιακή αλληλογραφία, της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ και του  Υπουργείου Ανάπτυξης, με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την υπόθεση του εν λόγω έργου.
  2. Την επίσημη γραπτή ενημέρωση, των τελευταίων δυο χρόνων, από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς τις προαναφερθείσες υπηρεσίες των δυο Υπουργείων, για την υπόθεση του εν λόγω έργου.   
Επιπρόσθετα, έχοντας ως δεδομένο, την Εγκύκλιο 38 (Οδηγός Εκπόνησης μελετών δημοσίων έργων) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (2005), η οποία λαμβάνει υπόψη τις κοινοτικές Οδηγίες 2004/17/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ, αιτούμαστε, για την υπόθεση του εν λόγω έργου, τα παρακάτω έγγραφα:
  1. Όλα τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου [βήμα 35α], έτσι όπως αυτά έχουν αναθεωρηθεί κάθε φορά.
  2. Τα Τεύχη Προκήρυξης Οριστικής Μελέτης [βήμα 19].
  3. Την Τεχνικοοικονομική Μελέτη Σκοπιμότητας [βήμα 15γ].
  4. Τη Μελέτη Οικονομικής Σκοπιμότητας (εφόσον έχει συνταχθεί) [βήμα 10ε].
  5. Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως αυτή εγκρίθηκε αρχικά και όπως αυτή ισχύει σήμερα [βήμα 15δ].    
Τέλος, αιτούμαστε:
  1. Τη μελέτη κόστους – ωφέλειας του έργου.
  2. Τη μελέτη κόστους συντήρησης και λειτουργίας του έργου.
Οι αιτούντες βουλευτές:
Σαμοΐλης Στέφανος
Διώτη Ηρώ
Πετράκος Θανάσης
Σταθάκης Γιώργος
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ουζουνίδου Ευγενία
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Καλογερή Αγνή
Αλεξόπουλος Απόστολος
Ιγγλέζη Αικατερίνη
Καφαντάρη Χαρά