«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

17/12/12

Δολοφονική επίθεση ενάντια στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής

Κέρκυρα, 17/12/2012
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση ενάντια στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Χθες Κυριακή 16/12, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του πως «τώρα θα σε σκοτώσουμε».
Το ιδεολογικό μίσος προς την Αριστερά και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει, το μένος προς όσους αντιστέκονται στις εξουσιαστικές πρακτικές των ισχυρών και αγωνίζονται για τα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα, η θρασύδειλη τακτική της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού, αυτά είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά της παρακρατικής και παράνομης οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά καταδεικνύονται, γι’ άλλη μια φορά, με τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση.
Η όποια ανοχή απέναντι στο παρακράτος και στο νεοναζισμό, οδηγεί στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Η επίκληση της προβοκατόρικης θεωρίας “των δυο άκρων” οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Τα ιδεολογήματα του μίσους, του μένους, του σκοταδισμού και οι εκφραστές τους, πρέπει να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν, πριν να είναι αργά.
Το Γραφείο Τύπου