«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

19/3/13

Εγκληματικές και καταστροφικές οι αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο.

Έχει συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση στο έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού;

Κέρκυρα, 19/03/2013

Οι αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο καταδεικνύουν το πολιτικό αδιέξοδο των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρόκειται για μια λάθος επιλογή. Είναι μια συνειδητή απόφαση των νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών κέντρων εξουσίας να βαθύνουν την κρίση.

Το κούρεμα των καταθέσεων συνιστά μια εγκληματική επιλογή, κοινωνικά άδικη, αλλά και αποσταθεροποιητική για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και συνολικά για την ευρωζώνη. Πρόκειται για μια κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Ένα σήμα προς τις αγορές ότι η καταστροφή είναι συστατικό της ίδιας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, συνιστά πρόκληση η εγκληματική σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης.

Δυο μέρες μετά την απόφαση, και εξακολουθεί να κρύβεται, τηρώντας σιγή ιχθύος για τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup και για τη δική της στάση.

Οφείλει να εξηγήσει: Οι αποφάσεις αυτές έχουν και τη δική της υπογραφή; Έχει συναινέσει ή όχι στο έγκλημα εις βάρος του κυπριακού λαού και συνολικά εις βάρος των ευρωπαίων πολιτών; Γιατί, κατά παράβαση του κανονισμού της βουλής, αρνείται το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκληθεί έκτακτα η ολομέλεια για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Κύπρο;

Οι κούφιες δηλώσεις συμπαράστασης, τα ευχολόγιά του κ. Σαμαρά, προκαλούν το κοινό αίσθημα και χαρακτηρίζουν μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, των αναγκών και των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο δικαιώνουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ευρώπη από την κρίση με μια επιστροφή στον παλιό κόσμο, στον κόσμο που υπήρχε πριν την κρίση.

Όσο δεν προωθείται μια ευρωπαϊκή συνολική λύση για τη ρύθμιση των χρεών, με κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από μια στρατηγική σύμπλευσης με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.

Ο μόνος τρόπος για να βγει η Ευρώπη όρθια από την κρίση είναι υψώνοντας μια ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους και το κράτος πρόνοιας.

Ο μόνος δρόμος εξόδου είναι η ριζοσπαστική ρήξη με τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και η παραγωγική κινητοποίηση της κοινωνίας που θα οδηγήσει σε έναν κοινωνικό μετασχηματισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Γραφείο Τύπου