«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

13/3/13

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα δεν είναι όμιλος εταιρειών.

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα δεν είναι όμιλος εταιρειών.
Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο «Αθηνά» εκπονήθηκε από τους σχολάρχες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Κέρκυρα, 13/03/2013

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, ο Διονύσης Στραβοράβδης, μέλος της Γραμματείας της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανέφερε:

Το σχέδιο «Αθηνά» αντικατοπτρίζει την κυβερνητική λογική των περικοπών, συγχωνεύσεων, καταργήσεων. Μια αντίληψη στενά λογιστική, και μάλιστα κακή λογιστική.

Σηματοδοτεί το τέλος του μαζικού, δημόσιου Πανεπιστημίου. Το τέλος της ανώτατης εκπαίδευσης ως δικαίωμα, την αντιμετώπιση της παιδείας ως εμπόρευμα, υποταγμένη στις ανάγκες της αγοράς. Δεν στοχεύει στην παραγωγή γνώσης και επιστημόνων, αλλά ευέλικτων ειδικευμένων δούλων. Περιθωριοποιείται η γνώση, ειδικά στον τομέα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών.

Προωθείται η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, το όνειρο αυτό  στο οποίο μόνιμα στοχεύουν οι κερδοσκόποι του χώρου. Απροσχημάτιστη και προκλητική ήταν η δήλωση Στυλιανίδη για παραχώρηση του 49% των ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ιδιώτες.

Προωθούνται συντεχνιακά συμφέροντα. Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης κατήγγειλαν ότι το σχέδιο «Αθηνά» εκπονήθηκε από εταιρεία συμβούλων που ανήκει στον όμιλο ΑΚΜΗ! Ναι, αυτόν με τα ΙΕΚ και τους σχολάρχες! Επ’ αυτού 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ τους και ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης) κατέθεσαν ερώτηση και ζητούν να τους δοθεί η επίμαχη μελέτη.

Φυσικά και δεν λαμβάνονται υπόψη, ούτε κατ’ ελάχιστο, οι απόψεις, οι αντιδράσεις, οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα μάλιστα των νησιωτικών περιοχών όπως το Ιόνιο.

Όσον αφορά την κυβερνητική πρόταση για κοινή διοίκηση (το σχέδιο «Σολωμός», όπως το ονόμασαν), πρόκειται για μια καθ’ όλα απαράδεκτη πρόταση. Για μια συγκεντρωτική διοικητική υπερδομή, που καταργεί το αυτοδιοίκητο, που προσβάλει την ακαδημαϊκή κοινότητα, που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να διευκολύνει την πρόσδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ιδιώτες.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν είναι όμιλος εταιρειών. Το τελευταίο που διαθέτουν, όσοι σκέπτονται έτσι, είναι ακαδημαϊκά κριτήρια και κίνητρα.

Το Γραφείο Τύπου