«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

31/3/13

Δηλώσεις Μάγδας Σπηλιοπούλου.

Δηλώσεις Μάγδας Σπηλιοπούλου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας

Κέρκυρα, 31/3/2013

Η υπόθεση της Κύπρου, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και εκείνες που σχετίζονται με την υπόθεση του Ερημίτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο 30/3/2013 στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας η Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
 
Για την Κύπρο
Οι αρνητικές εξελίξεις στην Κύπρο, έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και συνολικά στην Ευρώπη. Έτσι, πρέπει να προβληματίζει το γεγονός ότι, ενώ ένα χρόνο πριν η Τράπεζα “Πειραιώς” ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει, κατάφερε να εξαγοράσει την “Αγροτική” και σήμερα να εξαγοράζει ένα μεγάλο αριθμό υποκαταστημάτων της Τράπεζας “Κύπρου” στη χώρα μας. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, έχουν απολέσει μεγάλα κεφάλαια, με συνέπειες και στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων. Είναι η πρώτη φορά που, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, γίνεται δήμευση καταθέσεων, δηλαδή του κόπου και του ιδρώτα ανθρώπων.
 
Για το «κούρεμα» καταθέσεων
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε σχέση με το μεγάλο κεφάλαιο, δεν έχει να κάνει με κούρεμα, αλλά με φορολόγηση τέτοια, ώστε να διευκολύνει τις ανάγκες της οικονομίας της χώρας και να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μικρομεσαίους, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, και με δημόσιο λόγο, αλλά και μέσα απ’ την κοινοβουλευτική διαδικασία, έχουμε ζητήσει απ’ την τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό να απαντήσουν στο ενδεχόμενο η τρόικα να απαιτήσει από την Ελλάδα ένα παρόμοιου τύπου “κούρεμα”. Βεβαίως, εμείς είμαστε απολύτως αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
 
Για τις απολύσεις στο δημόσιο και το ‘’χαράτσι’’ της ΔΕΗ
Ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί και για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τα ζητήματα των απολύσεων, αλλά και των “χαρατσιών”, ζητήματα που θα βρίσκονται στην προμετωπίδα της πίεσης και της πολιτικής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ η προσπάθεια του κόμματος θα στραφεί και στη μετάδοση και ζύμωση των θέσεών μας στην κοινωνία. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική είναι αδιέξοδη, γι’ αυτό και τους καλούμε να αντιδράσουν, να αντισταθούν.
 
Για τον «Ερημίτη»
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση του Ερημίτη, είναι θετική εξέλιξη, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει, έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Οι δικές μας δυνάμεις, σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, κυρίως όμως οι δυνάμεις της κερκυραϊκής κοινωνίας στο σύνολό της πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση, τέτοιας μαζικότητας και έντασης, ώστε να κατορθώσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα. Κάθε μαζική και ενωτική κοινωνική παρέμβαση προσμετράται, πολιτικά. Επομένως, ο αγώνας των κερκυραϊκών φορέων και συνολικά της τοπικής κοινωνίας πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί, παίρνοντας διευρυμένα μαζικά χαρακτηριστικά. Αυτή η παρέμβαση της κοινωνίας, και με μαζικό και με δυναμικό τρόπο πρέπει να υπάρξει και στη συνέχεια και, μάλιστα, από το σύνολο του νησιού και όχι μόνο απ’ τους κατοίκους της βόρειας Κέρκυρας.

Το Γραφείο Τύπου