«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/3/13

Τρίμηνη πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλη την Ελλάδα

Δηλώσεις Μάγδας Σπηλιοπούλου, μέλους της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας

Κέρκυρα, 06/03/2013

Σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας η Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανέφερε:

«Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, η προσπάθεια που καταβάλλουμε -με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας- είναι να ανατρέψουμε με επιχειρήματα την καταστροφική για τη χώρα και το λαό της πολιτική, η οποία επισφραγίστηκε με το Μνημόνιο ΙΙΙ. Να ανατρέψουμε τη λογική ευφορίας που επιχείρησε να διαμορφώσει η τρικομματική κυβέρνηση ότι πήραμε τη δόση, ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού τελείωσαν και ότι προχωράμε με αισιοδοξία. Η αλήθεια είναι ότι, και αν ακόμα υπήρχε ένας πολίτης σε αυτήν τη χώρα που να πίστευε ότι τα πράγματα έτσι θα πάνε, με την εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου ΙΙΙ, ήδη από την 1/1/2013 όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα διαπίστωσαν τα εντελώς αντίθετα. Οι πολιτικές που απορρέουν από το Μνημόνιο ΙΙΙ έπεσαν κυριολεκτικά σαν πέλεκυς στις πλάτες εργαζομένων, συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων της χώρας μας που βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επιχειρούμε, μέσα από μια τρίμηνη εξόρμηση σε όλη τη χώρα, να αναδείξουμε θέματα τοπικού χαρακτήρα που πλήττουν τις τοπικές κοινωνίες, σε άμεση διασύνδεση, όμως, και με τα κεντρικά πολιτικά θέματα. Ο στόχος είναι να βρεθούμε κοντά και στον τελευταίο πολίτη, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο να ανατραπεί το πλαίσιο που ρημάζει τη ζωή του και, απ’ την άλλη μεριά, να του μεταφέρουμε τις δικές μας προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που τον απασχολούν. Πρόκειται για ζητήματα που κυρίως έχουν να κάνουν με την ανεργία, με τη φτώχεια, με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με το σοβαρό έλλειμμα στην υγεία και στην παιδεία, επίσης με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Μια θεματολογία τέτοιου τύπου θα είναι η προσπάθειά μας, στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εξόρμησης. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος τα αντιλαμβάνεται. Συγχρόνως, όμως, όλη η επικοινωνιακή διαχείριση από τα κεντρικά ΜΜΕ (τα οποία εμείς έχουμε καταγγείλει, και στο επίπεδο της διαπλοκής και στο επίπεδο της διασύνδεσης και εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πολιτικού σκηνικού) έχει ως στόχο να “παγώσει” τον κόσμο, προκειμένου να μην αντιδρά και να μην αντιστέκεται.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να απελευθερωθεί απ’ ό,τι τον καταπιέζει και να κάνει βήματα που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή του. Αυτή είναι η προσπάθειά μας για το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε το λαό μας να και τη χώρα μας, ώστε να βγούμε απ’ το αδιέξοδο στο οποίο μας έβαλαν».

Το Γραφείο Τύπου