«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

12/3/13

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.
Διαρκές, πολύμορφο και ενιαίο μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Κέρκυρα, 12/03/2013

Στο όνομα της ψευδεπίγραφης «αξιοποίησης» των κρατικών Αερολιμένων της χώρας, η τρικομματική κυβέρνηση εκχωρεί σε ανώνυμες εταιρείες και τρίτους επενδυτές τη διοίκηση, τη διαχείριση, τη λειτουργία, την ανάπτυξη, την επέκταση, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση των αερολιμένων της χώρας. Ανάμεσα στα πρώτα προς εκχώρηση αεροδρόμια, είναι και ο αερολιμένας της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Με τη βίαιη και άνευ όρων υπαγωγή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, τα αεροδρόμιά μας γίνονται βορά στην ιδιωτική κερδοσκοπία, με προφανείς συνέπειες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και για την ασφάλεια του αεροπορικού έργου.

Η μνημονιακή κυβέρνηση επιδεικνύει απόλυτη αδιαφορία ως προς τον έντονα κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα των αερολιμένων, ιδιαίτερα των νησιωτικών και τουριστικών περιοχών. Παραβλέπει την γεωπολιτική σημασία τους. Παρακάμπτει τη βασική λειτουργία τους, που βεβαίως συνίσταται στην ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών. Δέσμια της λογικής των «αγορών», προωθεί τη μονομερή και εντελώς μονοδιάστατη αντίληψη της λειτουργίας ενός αερολιμένα ως πολυτελούς εμπορικού κέντρου!

Ο ισχυρισμός για αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων μέσω επενδύσεων των ιδιωτών αποτελεί μύθο και πρόσχημα. Για τον ίδιο το μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η ιδιωτική διαχείριση απέφερε εκτόξευση των τελών που πληρώνει ο επιβάτης, καθιστώντας τον έτσι ως έναν από τους ακριβότερους αερολιμένες της Ευρώπης, γεγονός που φυσικά είχε καθοριστικό αντίκτυπο στην ίδια την αεροπορική του κίνηση.

Είμαστε αντίθετοι στον περιορισμό και την εξ αυτού υποβάθμιση του έργου που επιτελεί το εξειδικευμένο προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αλλά και ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία, σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση, για την αποτροπή των σχεδίων της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι οποίες βλέπουν την όποια πτυχή της κρατικής δραστηριότητας μέσα από το πρίσμα ενός άκρατου και βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού.

Αυτή την καταστρεπτική πολιτική για τον τόπο, για το λαό,  και για το νησί μας, πρέπει να τη σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαρατάσσεται ενεργά στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της Κέρκυρας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι διαρκής, πολύμορφος και ενιαίος. Το αγωνιστικό μέτωπο να διευρύνεται με νέες συμμετοχές, με νέες μορφές αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων.

Το Γραφείο Τύπου