«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

15/3/13

Μνημονιακές δεσμεύσεις - δεσμά για τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

«Μνημονιακή δέσμευση» η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, καθεστώς η μη εξόφληση δεδουλευμένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη για τα προβλήματα των ξενοχοδοϋπαλλήλων της Κέρκυρας.
Κέρκυρα, 15/03/2013

«Εναρμόνιση με τις διεθνείς συμβατικές μας υποχρεώσεις… στα πλαίσια μνημονιακής δέσμευσης» είναι η υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε στην Κέρκυρα να προκύπτει αδυναμία λειτουργίας του, έως και διάλυσή του.

Στις ίδιες μνημονιακές υποχρεώσεις εντάσσεται και η επί της ουσίας κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους (κυρίως ξενοδοχοϋπάλληλους), εφόσον η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 400 ημερομίσθια ανά τετραετία.

Αυτά απαντά ο Υπουργός Εργασίας κος Βρούτσης σε ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη που αφορούσε στην υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας Κέρκυρας, τον περιορισμό έως κατάργησης του επιδόματος ανεργίας, αλλά και τις οφειλές δεδουλευμένων πολλών ξενοδοχειακών μονάδων της Κέρκυρας προς τους εργαζόμενους.

Τις οφειλές αυτές παραδέχεται ο Υπουργός, αναφέροντας ότι αυτές επιβεβαιώνονται από ελέγχους του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές των ξενοδοχείων SUNSHINE, MARE BLUE, ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ-ΑΛΚΥΩΝΙΣ, MAGNA GRACIA, ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ,  τα οποία οφείλουν άδειες και επιδόματα του 2012 ή και προγενέστερα, και για τα οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Για το ξενοδοχείο RODA BEACH VILLAGE υπάρχει δέσμευση της επιχείρησης να καταβληθούν τα οφειλόμενα τον Φεβρουάριο 2013, η οποία δέσμευση δεν έχει τηρηθεί. Για δε τα λοιπά ξενοδοχεία που αναφέρονται στην ερώτηση (AQUALAND, PELEKAS, AGIOS GORDIOS, SANDY BEACH, EVA PALACE, DAPHNILA BAY, IMPERIAL, MIRAMARE, MEDITERRANEO, GELINA, SIDARI VILLAGE, IONIAN PRINCESS, κ.ά.) έχει δοθεί προθεσμία εξόφλησης των οφειλών και επίκειται επίσης η υποβολή μηνύσεων.

Επομένως η μη καταβολή δεδουλευμένων είναι καθεστώς για τις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες πληρώνουν (αν πληρώνουν) μόνο μετά από καταγγελίες και μηνύσεις.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρει: «Η πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, είναι αντιλαϊκή, διαλύει την κοινωνία, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, υποβαθμίζει τους εργαζόμενους σε δούλους, δέσμιους της αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Η απάντηση του κ. Υπουργού Εργασίας, δείχνει ξεκάθαρα τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, την αυθαιρεσία των επιχειρήσεων, αλλά και την επιμονή της τρικομματικής κυβέρνησης στις αντεργατικές, αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές της.»

Το Γραφείο Τύπου