«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

9/3/13

Πλήγμα για την εκπαίδευση το σχέδιο «Αθηνά»

Στέφανος Σαμοΐλης: Πλήγμα για την εκπαίδευση το σχέδιο «Αθηνά»
Συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις κινητοποιήσεις των φορέων της Λευκάδας

Κέρκυρα, 09/03/2013

Το αίτημα σύσσωμης της επτανησιακής κοινωνίας και των φορέων της, για διατήρηση των τμημάτων του ΤΕΙ στα Ιόνια Νησιά, στηρίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που διεξήχθησαν την Παρασκευή 8/3 στη Λευκάδα.

Μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και το Δήμο Λευκάδας, αλλά και άλλους μαζικούς φορείς του νησιού, ο Στέφανος Σαμοΐλης πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις και σε πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στο κέντρο της πόλης, ενώ σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε:

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τα οποία έρχονται σε άμεση αντίθεση με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί “εξορθολογισμού”, που χρησιμοποιεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση για να καταστρατηγήσει ακόμα και τους θεσμούς της Εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση, όμως, δεν αποτελεί πελατειακή σχέση.
Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί το σχέδιο “Αθηνά”, γιατί δεν έχει την παραμικρή ακαδημαϊκή στοχοθεσία, εξυπηρετεί μόνο συμφέροντα συντεχνιών με ευκαιριακά κριτήρια. Η πολιτική του συγκεκριμένου σχεδίου είναι μόνο δημοσιονομική και δεν προκρίνει τις προτεραιότητες του δημόσιου πανεπιστημίου.
Με το σχέδιο “Αθηνά” καταργούνται διδακτικά αντικείμενα που είναι μοναδικά στο είδος τους και καταργούνται τα επαγγελματικά δικαιώματα πολλών σχολών. Είναι απαράδεκτη η κατάργηση τμημάτων, που και μεγάλη ζήτηση έχουν, και πολύ καλή υποδομή, όπως και υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα ιδιόκτητα κτήριά τους.
Η εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά” θα πλήξει καίρια τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, καθώς πλήθος φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα υποχρεωθεί -παρά τη θέλησή του- να μετακινηθεί απ’ τα νησιά μας στο Μεσολόγγι, τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Άρτα, την ίδια στιγμή που οι προσπάθειες μας κινούνται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της νησιωτικότητας και της ενιαίας οικονομικής ανάπτυξης των Επτανήσων.
Θα αγωνιστώ μαζί με τον επτανησιακό λαό τόσο για την προστασία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όσο και για την προστασία του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας, ενώ παράλληλα κατεδαφίζει και τη δημόσια Εκπαίδευση».

Το Γραφείο Τύπου