«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

20/3/13

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας
για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων.

Κέρκυρα, 21/3/2013
Η 21η του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Με αφορμή αυτή τη μέρα, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα και καλούμε τους Κερκυραίους πολίτες να αναλογιστούν τις πραγματικές έννοιες του ρατσισμού και του φασισμού, καθώς και την αναντιστοιχία των εννοιών αυτών με την ιστορία και το ήθος των Ελλήνων.
Ζούμε, εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί και δίπλα στους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τις μειονότητες, τους «διαφορετικούς» και σε όλους όσους για την κυβέρνηση είναι «ξένοι», τιμώντας την ιστορία μας. Όμως για εμάς δεν είναι ξένοι, ούτε «ευπαθείς ομάδες». Έχουν όνομα, είναι φίλοι και σύντροφοι που ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία, τις ουρές, την κρατική αναλγησία, την κακοποίηση, τα βασανιστήρια και τις εγκληματικές συνθήκες κράτησης.
Δυστυχώς παραμένει ισχυρός ο θεσμικός ρατσισμός της κυβέρνησης που συνεπάγεται έλλειψη υποδομών, απουσία των δημόσιων υπηρεσιών, άρνηση του κράτους να αντιμετωπίσει την κατάσταση που γεννάει το αυγό του φιδιού, με τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται σε παράκρουση, ενώ τα προσχηματικά "γραφεία για την αντιμετώπιση" των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας δείχνουν ένα ακόμη κακόγουστο αστείο. Και κοντά σε όλα αυτά, οι βάρκες στο Αιγαίο με απελπισμένους άνδρες και γυναίκες, εξαντλημένα και φοβισμένα παιδιά συχνά χωρίς γονείς, που όταν πατήσουν στη στεριά καταλήγουν παράνομοι.
Για εμάς ο ρατσισμός δεν είναι  φυσικό φαινόμενο που ενέσκηψε ξαφνικά. Οι αιτίες του είναι πολιτικές και κοινωνικές και τα αποτελέσματα του διαρκούν πολύ. Αλλά η αντιμετώπισή του πρέπει να είναι αποφασιστική και για αυτήν θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο.
  • Μέσα στα σχολεία, ενάντια στη φασιστική εξάπλωση της Χρυσής Αυγής, ώστε ο σεβασμός της διαφορετικότητας να είναι μέρος της εκπαίδευσης και όχι «πολυτέλεια» θεωρητικών συζητήσεων που μένουν σε επίπεδο προγραμμάτων.
  • Με χορήγηση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.
  • Με ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών με καθολικό χαρακτήρα, τα οποία θα απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως καταγωγής.
  • Με αγώνα για ένα κράτος που θα σέβεται τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων που κατοικούν στο έδαφός του.
  • Αλλά κυρίως και πάνω από όλα, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό, τη μόνη λύση, δυστυχώς όχι και τόσο αυτονόητη για κάποιες πολιτικές δυνάμεις: μία νέα μαζική νομιμοποίηση, στα πλαίσια μιας διαρκούς διαδικασίας τακτικής νομιμοποίησης των μεταναστών, που θα βάλει τέλος στην κοινωνική τους ομηρεία και την εργασιακή τους εκμετάλλευση.
Οι φυλές, τα έθνη και οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Το καπιταλιστικό κεφάλαιο και ο φασισμός από τον απλό, εργαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό, έχει να χωρίσει πολλά…

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας
Επιτροπή Δικαιωμάτων