«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

9/5/13

Στέφανος Σαμοΐλης: Δεν θα επιτρέψουμε ο πλούτος της Κέρκυρας να ξεπουληθεί.

Αποψιλώνεται το νησί από υπηρεσίες, εγκαταλείπονται τα Διαπόντια,
ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος.

Κέρκυρα, 09/05/2013

Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε στην αποψίλωση της Κέρκυρας από βασικές δημόσιες υπηρεσίες, στην εγκατάλειψη των Διαπόντιων Νησιών, στο θέμα των «ορφανών» λιμανιών, και βεβαίως στη νέα μεγάλης έκτασης εκποίηση δημόσιας περιουσίας στο νησί. Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Σαμοΐλης ανέφερε:

Με τη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση του Εφετείου και τη μεταφορά του στα Γιάννενα, καθώς επίσης και με τη μεταφορά του Δικαστικού Τμήματος της Εφορίας στην Ηγουμενίτσα, προωθείται η περαιτέρω αποψίλωση της Κέρκυρας από βασικές υπηρεσίες. Η αποψίλωση αυτή γίνεται με το επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων, που προβάλει η συγκυβέρνηση. Επιχείρημα προσχηματικό, καθόσον με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο: Όπως και για ζητήματα υγείας, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα αναγκαστούν και πάλι να ξενιτεύονται προς Ηγουμενίτσα και Γιάννενα, ενώ το νησί μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Απαιτείται η σύμπραξη κερκυραϊκών φορέων, Περιφέρειας, Δήμου και βουλευτών του Νομού, ώστε να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών από την Κέρκυρα. Οι υπηρεσίες θα πρέπει να παραμείνουν στο νησί μας και να αναβαθμιστούν.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την υποβάθμιση της Κέρκυρας, δεν μπορούμε επίσης επ’ ουδενί να δεχθούμε την εγκατάλειψη των Διαπόντιων Νησιών, την οποία αναδεικνύουν και οι αντιδήμαρχοι των Διαπόντιων Νησιών με την πρόσφατη επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

Η δημιουργία παλλαϊκού παγκερκυραϊκού κινήματος απαιτείται και για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού θέματος των 35 λεγόμενων «ορφανών» λιμανιών. Είναι αρνητική εξέλιξη η άκαρπη συνάντηση του δημάρχου της Κέρκυρας με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη σε σχέση με το αίτημα για δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Έγκλημα σε βάρος του κερκυραϊκού λαού αποτελεί και η σχεδιαζόμενη εκποίηση δημόσιας γης. Με την απόφαση 234 του Υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ 1020Β/25-4-13), μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά τον Ερημίτη, ακόμα τουλάχιστον τέσσερα ακίνητα στην Κέρκυρα (σε Κάτω Κορακιάνα 83,6 στρέμματα, Άγιο Ελευθέριο 92,08 στρέμματα, Ίσσο 1.788,3 στρέμματα, Γουβιά 23 στρέμματα). Η απόφαση μεταβίβασης, ανοίγει το δρόμο για νέο, τεράστιων διαστάσεων, ξεπούλημα δημόσιας γης. Σε συνδυασμό με την εκποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου της Κέρκυρας, σταδιακά, το νησί μας -κατ’ επέκταση συνολικά η χώρα- αποδυναμώνεται από εργαλεία ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να παραμένουμε άπρακτοι. Δεν θα επιτρέψουμε ο πλούτος της Κέρκυρας να ξεπουληθεί.

Το Γραφείο Τύπου