«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

24/5/13

Αντικοινωνική και άδικη η περικοπή συντάξεων υπερηλίκων συνταξιούχων του ΟΓΑ.

 

Αντικοινωνική και άδικη
η περικοπή συντάξεων υπερηλίκων συνταξιούχων του ΟΓΑ.
 
Κέρκυρα 23/05/2013
Σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΓΑ στη χώρα προκαλεί η ωμή όσο και απάνθρωπη προσέγγιση των ιθυνόντων για τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης, αλλά και του δικαιώματος σε αυτήν.
Καταγγελίες Κερκυραίων υπερήλικων συνταξιούχων του ΟΓΑ ανέφεραν ότι, αιφνιδιαστικά, από τις αρχές Μαΐου 2013 η χορήγηση της σύνταξης της συζύγου (ύψους 345,6 ευρώ) διεκόπη. Να σημειωθεί ότι το ύψος της σύνταξης του συζύγου ανέρχεται στα 364,51 ευρώ. Ανάλογες περιπτώσεις είναι και στην Κέρκυρα πολλές.
Από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΓΑ, η αιτιολόγηση ήταν ότι, κατόπιν ελέγχου που ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε ότι σε πλήθος περιπτώσεων χορηγούταν εσφαλμένα η σύνταξη και στα δύο μέλη (σε περίπτωση εγγάμων), διότι η σύνταξη του κυρίως ασφαλισμένου ξεπερνούσε το πλαφόν των 360 ευρώ (Ν.1296/1982 και Ν.4093/2012)!
Είναι φανερό πως πρόκειται όχι μόνο για κατάφορη αδικία, αλλά και για απάνθρωπη μεταχείριση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων απέναντι σε υπερηλίκους, οι οποίοι υποχρεώνονται να επιβιώσουν με ψίχουλα που δεν είναι αρκετά ούτε για να αγοράσουν τα φάρμακά τους…
Η λογιστική απολυτότητα και η απροθυμία πολιτικών ελιγμών με κοινωνική βάση καταδεικνύουν τις κυβερνητικές προθέσεις. Παγιώνουν στη συνείδηση του Λαού την πλήρη απουσία του κράτους πρόνοιας που οι σημερινοί κυβερνώντες έταξαν προεκλογικά και στο οποίο επένδυσαν πολιτικά για να εδραιώσουν την παντοκρατορία τους.
Απέναντι σ’ αυτά τα δεδομένα, ο ταλαιπωρημένος και σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός Λαός θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά.
Το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Είναι η ώρα να αναλάβει δράση μια κυβέρνηση Αριστεράς, στηριζόμενη από το Λαό, με το Λαό για το Λαό!
Η αδικία σε βάρος των ανήμπορών συνανθρώπων μας δεν πρέπει να συνεχιστεί. Θέλουμε ένα Λαό όρθιο, με το μέτωπο ψηλά, έτοιμο να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο, αυτό που του αξίζει και εκείνο που θα διαμορφώσει για την επόμενη γενιά.
 
Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Στέφανος Σαμοΐλης
 
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του αποκλεισμού ανασφάλιστων και απόρων από τον ΕΟΠΥΥ και τη νοσοκομειακή περίθαλψη, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή (7/3/2013). Ανέδειξε, επίσης με ερώτηση, τις αντικοινωνικές και καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων (20/2/2013). Επιπλέον, στην πρόταση Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για την “Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών”, έχει ζητήσει Προσθήκη – αντικατάσταση του άρθρου 69 του Νόμου ``Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας`` με τίτλο “Ανασφάλιστοι Υπερήλικες”.