«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

20/5/13

Συναντήσεις Στέφανου Σαμοΐλη με Δήμαρχο και Περιφερειάρχη.

Συναντήσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοϊλη
με τον Δήμαρχο Κέρκυρας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
 
Κέρκυρα 20/05/2013
Συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη Τρεπεκλή και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου είχε την Δευτέρα 20/5 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης.
Κατά τη δίωρη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, αναπτύχθηκαν διεξοδικά πολλά από τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού, με σημαντικότερα αυτά της υποβάθμισης του  αεροδρομίου, των λιμανιών, των ΧΥΤΑ και των βιολογικών, του φορέα διαχείρισης της Παλαιάς Πόλης, των Διαποντίων Νήσων, των δρομολογούμενων αποκρατικοποιήσεων (Λίμνη Κορισσίων, Castello), των Εργατικών Κατοικιών, της λιμνοδεξαμενής “Μοσχόπουλου” και του χρόνιου προβλήματος της ύδρευσης.  Ο βουλευτής ενημέρωσε για τις επικείμενες παρεμβάσεις του στην εθνική αντιπροσωπεία, και ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να εντείνει τις προσπάθειές του για την εξεύρεση άμεσων και οριστικών λύσεων.
Στην αντίστοιχη συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαχείριση του ΣΑΣ (νέο ΕΣΠΑ) και το θέμα της πιθανής διάλυσης της ΜΟΔ. Ο βουλευτής διαπίστωσε έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων, ιδιαίτερα για τα ζητήματα που αφορούν στην υποβάθμιση του αεροδρομίου και τη διεκδίκηση των έργων των φραγμάτων. Ο Στέφανος Σαμοΐλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η πρόθεση της τρικομματικής κυβέρνησης να λάβει τόσο παράλογα μέτρα για τις μετακινήσεις των δημόσιων και διοικητικών υπηρεσιών, ερμηνεύεται μόνο ως προσπάθεια υποβάθμισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Γι' αυτό το λόγο, ζήτησε από τον κ. Σπύρου, να μην υποκύψει στις πιέσεις της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι συναντήσεις αυτές του Στέφανου Σαμοΐλη έγιναν στα πλαίσια τακτικών επαφών που σκοπεύει να έχει με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση των σοβαρών τοπικών θεμάτων. Στη σημερινή συγκυρία, της σκληρής μνημονιακής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να είναι θέση τοπικού εκφραστή των κυβερνητικών πολιτικών, αλλά θέση αρωγού, δίπλα στην πληττόμενη κοινωνία. Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναβαθμίσει τον κοινωνικό της ρόλο, να υψώσει μέτωπο αντίστασης στην ανεργία, στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και του περιβάλλοντος, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να υψώσει ασπίδα κοινωνικής προστασίας, για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, για να σταθεί όρθια η κοινωνία και οι πολίτες.
Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Στέφανος Σαμοΐλης