«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

10/5/13

Σοβαρή κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης προκαλεί η κυβερνητική πολιτική

Σοβαρή κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης προκαλεί η κυβερνητική πολιτική
Δήλωση του Γιώργου Ραιδεστινού,
συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Κέρκυρα, 09/05/2013

Τεράστια αναστάτωση προκαλεί στο χώρο της Εκπαίδευσης η πολιτική της κυβέρνησης, που, Κυριακή των Βαΐων, ψήφισε τη ρύθμιση που αναφέρεται στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, έχουν προηγηθεί πολλά άλλα:
ü        Πριν από δύο χρόνια, 1.020 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν.
ü        Η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη, το αποκούμπι των φτωχών οικογενειών, καταργήθηκαν.
ü        Η Ειδική Αγωγή ουσιαστικά καταργήθηκε.
ü        Οι μισθοί των εκπαιδευτικών κατακρεουργήθηκαν σε ποσοστό 35% - 40%, με αποτέλεσμα ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός να αμείβεται με 644 ευρώ το μήνα, ενώ το 90% αυτών των εκπαιδευτικών εργάζονται μακριά απ’ τον τόπο τους.
ü        Περικόπηκαν πάνω από 70% τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων.

Βασικό συμπέρασμα είναι ότι το Δημόσιο Σχολείο περνά σοβαρή κρίση. Δεν πρόκειται απλώς για αύξηση του ωραρίου, αλλά για υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ περισσότεροι από 120 εκπαιδευτικοί από την Κέρκυρα αναμένεται να μετακινηθούν αν τα νέα μέτρα εφαρμοστούν.

Επιπλέον, διώχνονται περισσότεροι από 8.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία.

Παράλληλα, το Δημόσιο Σχολείο υποβαθμίζεται, όταν η οποιαδήποτε πρόσληψη θα γίνεται μέσα από ΕΣΠΑ και από Προγράμματα που θα επιχειρήσουν να εντάξουν μέσα στην Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι περνάμε σε νέο κύκλο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων.

Η αδιάλλακτη πολιτική του Υπουργείου, που δεν έχει κανένα διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, εξωθεί τα πράγματα σε ένταση στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων.

Τους καλούμε να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς, να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, να μην ξεσπιτώσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς! Έχουν την απόλυτη ευθύνη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει ότι θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις πάρουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Το Γραφείο Τύπου