«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

26/6/13

O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Κέρκυρα, 26/06/2013

Σήμερα, 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που πραγματοποιούν χιλιάδες εξαρτημένοι νέοι, και οι οικογένειές τους, για να βγουν από το τούνελ της εξάρτησης, για μια αξιοπρεπή επανένταξη στον κοινωνικό περίγυρο.

Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή, ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών της ανεργίας, της φτώχιας, της εξαθλίωσης και του αποκλεισμού, είναι το κοινωνικό αντίδοτο στη ροπή προς την εξάρτηση. Γιατί τα αίτια του προβλήματος βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, και τον συνεχώς αυξανόμενο φόβο για το παρόν και το μέλλον.

Η πρόληψη και η ενημέρωση των νέων, η ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης και ο πλουραλισμός των θεραπευτικών μεθόδων, η δημιουργία δομών και υπηρεσιών κοινωνικής επανένταξης, καθώς και η αποποινικοποίηση της χρήσης, με τη λογική ότι έχουμε να κάνουμε με ασθενείς και όχι με εγκληματίες, είναι απαραίτητα μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος. Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι δυνατόν να είναι δουλειά της αστυνομίας και των κατασταλτικών μηχανισμών. Αντίθετα, αφορά ολόκληρη την κοινωνία, και ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.

Η πολιτεία επιλέγει μια κατασταλτική πολιτική απέναντι στους χρήστες ενώ την ιδία ώρα η μνημονιακή πολιτική διαλύει τα κέντρα απεξάρτησης και επανένταξης. Δομές όπως 18 και ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Κέντρα Πρόληψης, οδηγούνται σε κλείσιμο ή συγχώνευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιτίθεται σε σχέδια που αφανίζουν ή δυσκολεύουν την λειτουργία των δομών πρόληψης, απεξάρτησης ή επανένταξης. Βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους σ’ αυτές τις δομές, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για τη σωτηρία των νέων και την επανένταξή τους.

Το Γραφείο Τύπου