«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

14/6/13

Σε τιμή ευκαιρίας!

Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Δημοτικής Ενότητας Κορισσίων Κέρκυρας
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σε τιμή ευκαιρίας!
Χτες ο Ερημίτης, σήμερα η Κορισσίων, αύριο ολόκληρο το νησί!!!
 
Αργυράδες Κέρκυρας, 14/06/2013
Με την αριθμ. 234/13 (ΦΕΚ–1020 Β/25-4-2013) απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ πάνω από 2.300 στρέμματα δημόσιας περιουσίας, μόνο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Μεταξύ αυτών των εκτάσεων συμπεριλαμβάνονται 1.788,3 στρέμματα στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Κορισσίων (Ίσσος) της Κέρκυρας.
Ως γνωστόν, η περιοχή της λιμνοθάλασσας Κορισσίων, είναι ενταγμένη στο κοινοτικό δίκτυο προστασίας Natura 2000, καθώς αποτελεί σύνθετο και καλά διατηρημένο οικοσύστημα, μεγάλης αισθητικής, οικολογικής και κατά συνέπεια οικονομικής αξίας. Ως  ο κυριότερος υγρότοπος στο νησί, είναι ένας σημαντικός τόπος για την προστασία της άγριας ζωής και ιδιαίτερα της ορνιθοπανίδας, καθώς και για τη διατήρηση διάφορων τύπων αυτοφυούς βλάστησης που υπάρχουν στην περιοχή (με κυρίαρχα τα δύο κεδροδάση που κυριαρχούν στην περιοχή του Ίσσου).
Η προκλητική έως εξωφρενική μεθόδευση ξεπουλήματος 1.788,3 στρεμμάτων της λιμνοθάλασσας Κορισσίων σε ιδιώτες, δείχνει ξεκάθαρα την απόφαση, από τη μεριά της μνημονιακής κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ, να δοθούν τα πάντα όσο-όσο!
Χωρίς ίχνος ενδοιασμού, καταπατώντας απροκάλυπτα το Σύνταγμα, ξεπουλούν τον τόπο μας για λίγα ψίχουλα εύνοιας των ισχυρών κεφαλαιοκρατικών μηχανισμών.
Εχτές ο Ερημίτης, σήμερα η λιμνοθάλασσα Κορισσίων, μαζί με το ακίνητο της Κάτω Κορακιάνας (Castelo Bibelli), αύριο το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι και, γιατί όχι, ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας!
 
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
 
Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κορισσίων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι:
επειδή το α»αναπτυξιακό όραμα» της τρικομματικής κυβέρνησης καταστρέφει κάθε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
επειδή το περίφημο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων είναι στην ουσία σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
επειδή οι μεθοδεύσεις των εκποιήσεων και των μεταβιβάσεων ακινήτων υπερβαίνουν τα όρια της συνταγματικότητας.
επειδή τη λίμνη και ολόκληρη την περιοχή την πήραμε από τους προγόνους μας και θέλουμε να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.
επειδή η λίμνη και όλη η περιοχή ανήκουν σε όλο το λαό του νησιού και είναι βάση για την ανάπτυξη της περιοχής.
θα μας βρουν απέναντί τους,
με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν θα επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, να υλοποιηθούν τα καταστροφικά για τον τόπο και την Ελλάδα σχέδιά τους. Θ’ αγωνιστούμε μαζί με το λαό και τους φορείς της Κέρκυρας για ένα κοινωνικό λαϊκό μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου.
 
Σας καλούμε
στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για το παραπάνω θέμα,
ο Σάββατο15 Ιούνη ώρα 7μμ στο καφενείο του Ιπποκράτη (Αργυράδες)
με ομιλητή τον ιχθυολόγο Σταμάτη Γκίνη.
 
Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Δημοτικής Ενότητας Κορισσίων