«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

21/6/13

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταρρέει. Το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καταρρέει. Το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί.
 
Κέρκυρα, 21/06/2013
Από χθες το βράδυ η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φάντασμα. Κατ' ουσίαν δεν υφίσταται. Έχει καταρρεύσει, κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της. Ήδη έχουμε μπει σε περίοδο πολιτικών διεργασιών που θα οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, σε εκλογές.
Η υπόθεση της ΕΡΤ, αποτέλεσε την αφορμή για την συγκρότηση ενός πλειοψηφικού μετώπου, που επιζητά να σταματήσει ο κατήφορος για τον τόπο και αξιώνει σεβασμό στη δημοκρατία.
Το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί. Να απεγκλωβιστούν δυνάμεις, πολιτικές και λαϊκές, από την ηγεμονία της νεοδεξιάς. Το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου να γίνει πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκφράζοντας την μεγάλη πλειονότητα του δημοκρατικού κόσμου, θα επιμείνει στο ενωτικό, αντιμνημονιακό, δημοκρατικό κάλεσμα, ώστε να απομονωθεί η νεοδεξιά διακυβέρνηση, να κλείσει ο δρόμος στα φαντάσματα του παρελθόντος και να ανοίξει μια νέα εποχή για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενος στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην μεγάλη ανατροπή που θα ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα.
Το Γραφείο Τύπου