«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

14/6/13

Αυτή είναι η αρχή του τέλους της σημερινής κυβέρνησης

ΔΗΛΩΣΗ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη
για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Αυτή είναι η αρχή του τέλους της σημερινής κυβέρνησης
 
Κέρκυρα, 14/06/2013
Το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση. Στη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, τόλμησε ό,τι δεν επιχείρησε ποτέ δημοκρατική χώρα: Να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση, καταφέροντας ένα ισχυρό χτύπημα απέναντι στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, στην πολυφωνία και, εντέλει, στη δημοκρατία.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είχε το θράσος να μιλήσει για καθεστώς αδιαφάνειας και για σπατάλες, σαν να ξεχνά ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις -ομοίως και η δική του- ήταν εκείνες οι οποίες όριζαν και ουσιαστικά έλεγχαν τις διοικήσεις της ΕΡΤ, επομένως και τη διαχείρισή της.
Και, έτσι απλά, πετιούνται στο δρόμο 2.656 εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα εκατομμύρια συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στερούνται τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που πληρούσε απόλυτα τον τριπλό ρόλο του, τον ενημερωτικό, τον ψυχαγωγικό και τον επιμορφωτικό.
Κανείς δεν αρνείται ότι η ΕΡΤ χρειάζεται ανασυγκρότηση. Όμως, αντ’ αυτού, η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης επιχειρεί να ξεπουλήσει τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, μετατρέποντάς την σε ιδιωτική, “κομμένη και ραμμένη” στα δικά τους μέτρα, επομένως απόλυτα ακίνδυνη, και πειθήνιο όργανό τους.
Όμως, η κίνησή της αυτή δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε. Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν άμεση. Το ίδιο και του κόσμου. Η λαϊκή οργή ξεχείλισε, παρατηρώντας για ακόμη μια φορά την ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι της οποίας λίγες ημέρες νωρίτερα “διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους”, αντιδρώντας στις φήμες περί κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας, «την Τρίτη δεν έσβησε το σήμα της ΕΡΤ, έσβησε η προοπτική της τρικομματικής κυβέρνησης».
Ως βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπαραστέκομαι απόλυτα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ιδιαίτερα των 17 εργαζομένων της ΕΡΑ Κέρκυρας. Ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή διαμαρτυρίας του κερκυραϊκού λαού που αντιστέκεται σθεναρά στην άνευ προηγουμένου ενέργεια της κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης. Δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ενάντια στην επιχειρούμενη συρρίκνωσή της. Δεσμεύεται ότι θα προστατεύσει το θεσμό της πλουραλιστικής, αδέσμευτης και δημοσιογραφικά υπεύθυνης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο αγώνας όλων μας πρέπει να είναι διαρκής, έντονος και αποφασιστικός. Μόνον έτσι θα αποτρέψουμε το έγκλημα που επιχειρείται στην ΕΡΤ.
Αυτή είναι η αρχή του τέλους της σημερινής κυβέρνησης!

Στέφανος Σαμοΐλης, βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ