«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

12/6/13

Μείζον πραξικόπημα συνιστά η κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ

Μείζον πραξικόπημα συνιστά η κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ
 
Κέρκυρα, 11/06/2013
Η τρόικα διατάζει, η τρικομματική κυβέρνηση εκτελεί. Εκτελεί την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, αποφασίζοντας τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, τον εργασιακό θάνατο 2.000 εργαζομένων! Κλείνουν οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, οι περιφερειακοί σταθμοί. Ανάμεσά τους και η ΕΡΑ Κέρκυρας, που λειτουργεί στο νησί μας από το 1957, και απασχολεί σήμερα 17 άτομα όλων των ειδικοτήτων (τεχνικούς, δημοσιογράφους, διοικητικούς, φύλακες, λογιστήριο).
Η κυβερνητική απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί μείζον πραξικόπημα. Πρόκειται για διαδικασίες που προσιδιάζουν απολύτως σε δικτατορικά και ανεξέλεγκτα καθεστώτα. Με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει, ερήμην της Βουλής, χωρίς κανένα κοινωνικό διάλογο, αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο του Δημόσιου Φορέα Ενημέρωσης.
Μόνη της αιτιολογία, είναι οι επιταγές της τρόικας. Η δογματική επιμονή στο μνημονιακό σχέδιο για 2.000 απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα εντός του Ιουνίου. Ένα σχέδιο που προφανώς είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Και επέλεξαν την σφαγή της ΕΡΤ, καθιστώντας έτσι την Ελλάδα την μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν θα έχει Δημόσιο Φορέα Ενημέρωσης! Ο ευαίσθητος τομέας της ενημέρωσης χαρίζεται μονοπωλιακά στους μεγαλοκαναλάρχες και τους εθνικούς μας εργολάβους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την απόλυτη δέσμευσή του να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης. Δεσμευόμαστε πολιτικά, απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, ότι θα αποτελέσουμε ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της. Δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και για να προστατευθεί η δημοκρατία, να προστατευθεί το αγαθό της αδέσμευτης δημοσιογραφικά και ανεξάρτητης δημόσιας ενημέρωσης.
Το Γραφείο Τύπου