«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/6/13

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Κέρκυρα, 07/06/2013
Οι πολιτικές της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης που, κάτω απ’ τις διαταγές της τρόικας, εφαρμόζονται στη χώρα μας, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε φτωχοποίηση και τη Δημόσια Υγεία σε πλήρη κατάρρευση.
Η εικονική πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να μας παρουσιάσει, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σκληρή πραγματικότητα που καθημερινά ο πολίτης αυτής της χώρας βιώνει στις δομές της υποτιθέμενης Δημόσιας Υγείας.
Μια πραγματικότητα που αναδεικνύει την υγειονομική ένδεια και τη λειτουργική αδυναμία των Δημόσιων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, των Δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
Με τραγικές ανεπάρκειες σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, λόγω των δραστικών περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες, με συνέπεια την αδυναμία του προσωπικού (ιατρών και νοσηλευτών), παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν, ν’ ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες που αντιμετωπίζουν.
Το συμπέρασμα όλων αυτών, είναι η πλημμελής φροντίδα των ασθενών και η εξουθενωτική δουλειά των εργαζομένων.
Το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στην Υγεία. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Τουναντίον, για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.
Με στόχο τη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, άνεργους, άπορους, άτομα με αναπηρία, ψυχικά ασθενείς και τοξικοεξαρτημένους.
Θέλουμε δομές υγείας στελεχωμένες με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, και όχι οικονομικά και σωματικά εξαθλιωμένο προσωπικό, αδύναμο ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις.
Γι’ αυτό χρειάζεται γενναία και σταθερή χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό, για να μπορούν οι κάτοικοι αυτής της χώρας, αλλά και οι επισκέπτες, να αισθάνονται ασφαλείς.
Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δομών της Δημόσιας Υγείας, που στόχο έχει την ιδιωτικοποίησή της.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 
 
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ