«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

25/6/13

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση εκτέλεσης του μνημονιακού συμβολαίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση εκτέλεσης του μνημονιακού συμβολαίου

Κέρκυρα, 25/06/2013

Το νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα. Αποτελείται από θεματοφύλακες των μνημονιακών πολιτικών, αποφασισμένους να κλιμακώσουν την πολιτική λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών. Συντίθεται από τα παλιά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και έχει ως μοναδικό της στόχο την κλιμάκωση της μνημονιακής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων.

Βασική κυβερνητική επιλογή είναι η υλοποίηση του μνημονίου με ακόμη μεγαλύτερο φανατισμό. Οι εκτελεστές του μνημονιακού συμβολαίου είναι αποφασισμένοι να κλείσουν νοσοκομεία και σχολεία, να ιδιωτικοποιήσουν κάθε δημόσια επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα, να μειώσουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτές είναι οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις» που θα «σώσουν» τη χώρα, με την ίδια «επιτυχία» που το έκαναν και οι προηγούμενες.

Με περίσσιο κυνισμό και θράσος, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι για την υλοποίηση του μνημονίου δεν θα σταματήσει πουθενά. Η κυβέρνησή του είναι κυβέρνηση  με σύμβαση «μνημονιακού έργου». Παράλληλα όμως είναι, εξ’ αρχής, μια κυβέρνηση «ορισμένου (και περιορισμένου) χρόνου».

Η ανακύκλωση προσώπων, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει την καταστροφική αποτυχία του μνημονίου, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, αλλά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της.

Το Γραφείο Τύπου