«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

14/6/13

Μπορούμε και θα νικήσουμε

Μπορούμε και θα νικήσουμε
Άλλες σκοτεινές εποχές μας θύμισε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Ούτε "τομή", ούτε "μέτρο εξυγίανσης" αποτελεί, όπως επικαλείται ο πρωθυπουργός του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" . Σαμαράς. Πρόκειται για μια φασίζουσα πρακτική που φιμώνει την ενημέρωση και κάνει πλάτες στα νέα και παλιά τζάκια της διαπλοκής και των τοκογλύφων δανειστών.
Έπεσε και ο τελευταίος φερετζές της τρικομματικής κυβέρνησης. Άφησαν τα προσχήματα και μετατοπίστηκαν σταθερά στην όχθη του αυταρχισμού, με βαστάζους το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που στις δήθεν διαφοροποιήσεις τους καταλήγουν με δηλώσεις ότι «δεν θέτουμε θέμα εμπιστοσύνης στην πορεία της κυβέρνησης». Θα δάκρυζαν κιόλας, αν δεν είχε προλάβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να δακρύσει τόσες φορές
Το μαύρο σήμα στην οθόνη δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί επιστρατεύσεις των αγώνων εργαζομένων, ποινικοποίηση των απεργιών, διώξεις συνδικαλιστών, απαγόρευση των διαδηλώσεων, βία και την καταστολή, κατάργηση του εργατικού δικαίου, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μαζικές απολύσεις, μειώσεις συντάξεων και γκρέμισμα το εναπομείναντος κράτους πρόνοιας.
Ο στόχος τους γίνεται όλο και πιο πολύ καθαρός. Πρέπει να φιμώσουν τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία γιατί δεν μπορούν να την ποδηγετήσουν πλήρως. Χρειάζονται, εμπιστεύονται και στηρίζονται στην «ενημέρωση» των μεγάλων ιδιωτικών ΜΜΕ, αυτών που είναι το προκάλυμμα μεγάλων εργολαβικών και μεγαλοεκδοτικών συμφερόντων. Των μεγαλοϊδιωτικών ΜΜΕ που χρόνια τώρα δεν πληρώνουν τέλη συχνοτήτων, που χαράζουν πολιτική, που στηρίζουν το ξεπούλημα του λαού και της περιουσίας του. Τους χρειάζονται γιατί η αποτυχημένη πολιτική που εφαρμόζουν τους υποχρεώνει να πάρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Να κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία, να κόψουν ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις.
Την ίδια ώρα, στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, ανοίγουν μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, παραδίδοντάς τους τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και προετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και τις εντολές της τρόικας.
Με το «Δόγμα του Σοκ» επιχειρούν να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, σε μια κοινωνία κατεστραμμένη από την ανεργία και τη μαζική φτωχοποίηση. Επιχειρούν να σπείρουν τη διαίρεση και τη διχόνοια στους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής, πιστεύοντας ότι έτσι, θα αποτρέψουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας και θα επιβάλλουν ένα καθεστώς εργασίας με ηττημένους τους εργαζόμενους.
 
Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Στόχος, είμαστε όλοι εμείς.
Μπορεί να δείχνουν αποφασισμένοι και σκληροί, ζουν όμως συνεχώς με το φόβο και την αγωνία. Με το φόβο και την αγωνία ότι ο λαός θα αντιδράσει. Θα αναλάβει συλλογικά την ιστορική του ευθύνη και θα τους πετάξει στο καλάθι της ιστορίας. Ζουν με το φόβο γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την κουτάλα της εξουσίας και ίσως κάποιοι βρεθούν πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής. Φοβούνται γιατί ξέρουν ότι τότε δεν θα υπάρχουν χλιδάτες φυλακές…..
 
Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε.
Να τους ανατρέψουμε, πριν βάλουν στο γύψο τη δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.
Καθυστερήσαμε πολύ..
Είναι η ώρα να πάρει η Αριστερά τις ευθύνες της. Να θέσει με σαφήνεια τις προτάσεις της για έξοδο από την κρίση, να μιλήσει με λόγια καθαρά και σταράτα χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, να κάνει συμμέτοχο της ανατροπής το λαό, να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση μέχρι την τελική νίκη.
Μπορούμε και θα νικήσουμε!
 
Γιώργος Ραιδεστινός
Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας
Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Εμπρός μ’ εσένα για την Κέρκυρα»