«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

14/6/13

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η τρόικα διατάζει, η τρικομματική κυβέρνηση εκτελεί. Εκτελεί την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Η κυβερνητική απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί μείζον πραξικόπημα. Είναι μια πρωτοφανής ενέργεια υποβάθμισης της δημοκρατίας, συρρίκνωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Ο ευαίσθητος τομέας της ενημέρωσης χαρίζεται μονοπωλιακά στους μεγαλοκαναλάρχες και τους εθνικούς μας εργολάβους.

Αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει τις αρχές της δημοκρατίας και στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης. Οι δύο συνέταιροι του πρωθυπουργού έχουν καταστεί μαριονέτες, συμμέτοχοι μέχρι στιγμής στις αποφάσεις και σ’ όλη αυτή τη συμπαιγνία κατά της δημοκρατίας.

Έχουμε όλοι χρέος ν’ αντισταθούμε.

Ο ελληνικός λαός καλείται να αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπιση του Συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών. Καλείται σ’ έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα βρεθεί στο πλάι των εργαζομένων, σε όλη τη χώρα. Μέχρι αυτή η κυβέρνηση ν’ αποχωρήσει, και να οδηγηθεί η χώρα σε δημοκρατική διέξοδο.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τον τόπο και για τη δημοκρατία. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, γιατί το τελευταίο που μας έχει μείνει είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική λειτουργία.

Αυτή την κυβέρνηση θα τη ρίξει ο λαός, όχι οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά.