«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

10/4/13

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Να δώσουμε τέλος στο μνημονιακό κατήφορο.

Να δώσουμε τέλος στο μνημονιακό κατήφορο.

Κέρκυρα, 10/04/2013

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποδείχθηκε ανίκανη να υπερασπιστεί ακόμη και τα στοιχειώδη αναπτυξιακά, αλλά και πολιτικά εργαλεία που μπορεί να διαθέτει η χώρα. Σε μια ημέρα, χωρίς καμιά αντίσταση, δέχθηκαν να ακυρωθεί η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, με κίνδυνο οι δύο τράπεζες να περάσουν μέχρι το τέλος του μήνα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στη συνέχεια αυτό ν’ αποφασίσει για την τύχη τους, δηλαδή να τις πουλήσει.

Αποδέχθηκαν με κατεβασμένα χέρια τις αξιώσεις της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Αποδέχονται μια στρατηγική εκποίησης του δημόσιου πλούτου και φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών. Μας οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά και η ανεξέλεγκτη ύφεση, ανοίγουν τον δρόμο για ενεργοποίηση της ρήτρας αυτόματων μέτρων, που η κυβέρνηση υπέγραψε αμέσως μετά τις εκλογές στο Μνημόνιο 3.

Επιμένουν να υπηρετούν την πολιτική του μνημονίου, τη στιγμή που καθημερινά αποδεικνύεται η εκκωφαντική αποτυχία του μνημονίου. Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα διεξόδου, κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης. Υπάρχει μόνο η απαίτηση των δανειστών μας να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, λεηλατώντας μέχρις εσχάτων ότι έχει απομείνει από εισοδήματα, πραγματική οικονομία, και κοινωνική αξιοπρέπεια. Το κούρεμα των καταθέσεων που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρείτο εκτός ατζέντας, είναι σήμερα ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.

Η κυβέρνηση αυτή, δέσμια των πιστωτών και της μνημονιακής της ιδεοληψίας, ούτε θέλει ούτε μπορεί. Αποδεικνύεται επικίνδυνη για τη χώρα. Μόνο μια κυβέρνηση αποφασισμένη να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας, απέναντι σ’ αυτές του κεφαλαίου και των δανειστών, μπορεί να δώσει ένα τέλος στο μνημονιακό κατήφορο.

Το Γραφείο Τύπου