«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

4/4/13

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Προαποφασισμένα τα νέα μέτρα.

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Προαποφασισμένα τα νέα μέτρα.
 
Κέρκυρα, 04/04/2013
 
Η τρικομματική κυβέρνηση προσέρχεται στις συναντήσεις με την τρόικα έχοντας προαποφασίσει το «ναι σε όλα». Έχοντας επιβεβαιώσει, για μια  ακόμη φορά, την πλήρη υποταγή της στις επιταγές της τρόικας.
Δεν υπάρχει επί της ουσίας καμία διαφοροποίηση μεταξύ τους, καμία άλλη πρόταση, μονάχα ο μονόδρομος των απολύσεων, των εξοντωτικών φόρων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Όλα τα άλλα είναι για επικοινωνιακή κατανάλωση, για τα μάτια του κόσμου.
Τα νέα μέτρα είναι εδώ και καιρό και προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα. Το πώς θα λέγονται έχει μικρή σημασία.
Σαρακοστή έχουμε, μετονομάζουν το κρέας σε ψάρι, το χαράτσι σε ‘‘προοδευτικό’’ φόρο. Στην ουσία μας σερβίρουν την παράταση ενός μέτρου που είχαν δεσμευτεί ότι θα καταργήσουν.
Είναι χαρακτηριστική η ενόχληση και η ταυτόσημη αντίδραση, με πανομοιότυπες ανακοινώσεις, των κυβερνητικών εταίρων, για τη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και για τις θέσεις που με σαφήνεια παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Προσπαθούν να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει αντιφατικές θέσεις, ενώ αυτοί εκφράζουν μία μόνο θέση, του «ναι σε όλα». Λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει πρόγραμμα, ενώ αυτοί έχουν ένα μόνο πρόγραμμα, το πρόγραμμα της τρόικας. Μιλάνε για «λόμπυ της δραχμής», ενώ αυτοί συμμετέχουν ως απλοί διακομιστές εντολών στο λόμπυ της τρόικας.
Αυτή η αγχώδης προσπάθειά τους, δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μόνο την πλήρη συμφωνία τους στον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Ο ελληνικός λαός, όμως, τους έχει πια καταλάβει. Πείθεται κάθε μέρα και περισσότερο, ότι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση και τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής.

Το Γραφείο Τύπου