«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

20/4/13

Επιμένει η κυβέρνηση στην καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας!

Επιμένει η κυβέρνηση στην καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας!

Κέρκυρα, 20/04/2013

Στην καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας επιμένει η κυβέρνηση, επικαλούμενη «πιέσεις» της τρόικας. Το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι απαίτηση μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου και πολυεθνικών, σε βάρος εργαζομένων και μικρομεσαίων.

Η κυβερνητική μεθόδευση οδηγεί σε «ξήλωμα» και των τελευταίων στοιχειωδών κανόνων της αγοράς. Ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες. Ζημιώνει όμως τους εμποροϋπαλλήλους, που τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την οικογενειακή, κοινωνική και προσωπική ζωή. Ζημιώνει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταπεξέλθουν σ’ αυτό το μέτρο και οδηγούνται μαζικά σε «νέα λουκέτα» αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις στρατιές των ανέργων.

Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι επιπλέον ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά οι σφαγιασμένοι μισθοί και συντάξεις, οι καταργημένες θέσεις εργασίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης από την τρικομματική κυβέρνηση εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής.

Το Γραφείο Τύπου