«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

24/4/13

Με την απαράδεκτη τακτική των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε άσχετο νομοσχέδιο μεθοδεύτηκε η παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Με την απαράδεκτη τακτική των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε άσχετο νομοσχέδιο μεθοδεύτηκε η παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Με ανακοίνωσή του έσπευσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας  να ενημερώσει ότι επικυρώθηκε και τυπικά από τη Βουλή η παραχώρηση του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τη μεταστέγαση των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών της πόλης της Κέρκυρας.
Τόσους μήνες η κυβέρνηση προσπαθούσε να “περάσει” την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Κέρκυρας, μέσα από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας. Η μεθόδευση αυτή απορρίφθηκε δυο φορές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, λόγω της κραυγαλέας αντισυνταγματικότητας της πράξης παραχώρησης.
Εφόσον λοιπόν η προσπάθεια δεν απέδιδε, ο κ. Δένδιας ανέλαβε προσωπική δράση και σκαρφίστηκε το εξής τέχνασμα: Στο σχέδιο νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου» (στο οποίο κατατέθηκαν 69(!) τροπολογίες υπουργού και βουλευτών), οι κ.κ. Μπούρας, Βλάχος και Τασούλας, κατέθεσαν μια μονοσέλιδη τροπολογία με δύο παραγράφους. Η πρώτη αφορούσε στα οδοιπορικά έξοδα του αποσπασμένου προσωπικού της ΕΛΑΣ, και η δεύτερη στην εν λόγω παραχώρηση. Τι σχέση έχει αυτή η τροπολογία με τα θέματα της ανασυγκρότησης του Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου, είναι κάτι που κανείς ποτέ δεν θα μάθει. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά, που με άσχετες ως προς το θέμα των νομοσχεδίων τροπολογίες, “περνούν” διατάξεις που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν καμιά τύχη να εγκριθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το μόνο σίγουρο, είναι ότι τα συγκεκριμένα τεχνάσματα, εντάσσονται στην πάγια πραξικοπηματική λογική, που η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση ανενδοίαστα εφαρμόζει. Όντως είναι άξιος θαυμασμού, ο δειλός και συνάμα θρασύς μηχανισμός άσκησης της εξουσίας, ειδικά όταν αυτός γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας εμμένει στην αρχική του άποψη, η οποία έχει διατυπωθεί κατά καιρούς, τόσο μέσα στην κοινωνία, όσο και μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο με την ερώτηση του βουλευτή Σ. Σαμοϊλη.
  1. Η συγκεκριμένη πράξη, παραγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες της Κέρκυρας σε δομές Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητα για κάλυψη αυτών των αναγκών. Σε ένα σύγχρονο κράτος, που η κοινωνική του συνοχή απειλείται από την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονίων, η αξιολογική ιεράρχηση προτεραιοτήτων είναι αναγκαία όσο ποτέ.
  2. Με την εν λόγω παραχώρηση, αγνοείται η βούληση της πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού, των θεσμικών φορέων και του τέως Υπουργού Υγείας. Επίσης αγνοούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας, του ΤΚ/ΤΕΕ και του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας.
  3. Η παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν συμφωνεί με το άρθρο 109 του Συντάγματος της Ελλάδας, περί μεταβολής της εκμετάλλευσης του κληροδοτήματος, ούτε με τον Αναγκαστικό Νόμο 2039/1939, ούτε με τον Ν. 3370 αρ. 39.
Το Γραφείο Τύπου