«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

13/4/13

752 άνεργοι την ημέρα στα τρία χρόνια Μνημονίου.


752 άνεργοι την ημέρα στα τρία χρόνια Μνημονίου.

Κέρκυρα, 13/04/2013

Ακούσαμε πριν 3 ημέρες τον κ. Υπουργό Εργασίας να πανηγυρίζει ότι έρχεται η ανάπτυξη, ότι το κλίμα αντιστρέφεται, η ανεργία μειώνεται, οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις.

Μέσα σε λίγες ώρες, η πραγματικότητα διέψευσε οικτρά τον κ. Υπουργό. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα στοιχεία Ιανουαρίου 2013, που δείχνουν την ανεργία να εκτινάσσεται στο 27,2%, έναντι 25,7% του Δεκεμβρίου 2012 και, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, σύντομα θα ξεπεράσει και το 30%. Επίπεδο που μας φέρνει θλιβερούς πρωταθλητές πανευρωπαϊκά, επίπεδο που βλέπουμε σε χώρες είτε χρεοκοπημένες, είτε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών, με ανεργία στο 60%, έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από την παραγωγή, είτε υποαπασχολούνται. Η γενιά αυτή οδηγείται όχι μόνο στην ξενιτιά, αλλά κυριολεκτικά σε κοινωνική γενοκτονία.

Στις ηλικίες 25-34 ετών το 34,2%, στις γυναίκες συνολικά το 31,4%, δηλαδή ένα στα τρία άτομα, βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και παραγωγικών υποδομών. Και η εικόνα είναι ακόμα πιο εφιαλτική, αν συνυπολογίσουμε τους μακροχρόνια άνεργους που δεν καταγράφονται στις στατιστικές, τους εποχιακούς για τους οποίους η κυβέρνηση στοχεύει την αλλαγή προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας μέχρι εξαφάνισής του, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους εκ περιτροπής ή επισφαλώς εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτα στα μαγαζιά τους.

Από την 6η Μαΐου 2010, που η χώρα μας μπήκε στην τροχιά των μνημονίων, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013 που έχουμε τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, δηλαδή σε ακριβώς 1.000 ημέρες μνημονίων, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 751.763 άτομα. Κάθε ημέρα μνημονίου, 752 άτομα χάνουν τη δουλειά τους!

Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους, πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν τώρα, πριν η οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που επιφέρουν στο λαό, στη νεολαία και στη χώρα μας, γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη.

Το Γραφείο Τύπου