«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

25/4/13

Ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς!

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ο ΟΠΑΠ να παραμείνει δημόσιος, τα κέρδη να πάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.

 Κέρκυρα, 25/04/2013

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του διαχρονικά κερδοφόρου Οργανισμού του ΟΠΑΠ, μέσω του αμαρτωλού μάλιστα ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
 
Το παιχνίδι για την πώληση του ΟΠΑΠ δείχνει να είναι «στημένο». Ένας διαγωνισμός παρωδία, καταλήγει σε μία μοναδική προσφορά, αυτή του πρωθυπουργικού φίλου κου Δημ. Μελισσανίδη, και με εξευτελιστικό τίμημα.
 
Στο εξευτελιστικό αυτό ποσό των 622 εκατομμυρίων ευρώ της προσφοράς περιλαμβάνονται, εκτός του 33% των μετοχών του οργανισμού, και τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία, όταν από μόνη της η (σοβαρά υποτιμημένη) χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ αποτιμάται στα 739 εκατομμύρια. Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα κέρδη του Οργανισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2013 ανέρχονται σε 270 εκατομμύρια ευρώ, και για το έτος θα κυμανθούν περί το 1 δις ευρώ! Ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς!
 
Η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένη. Ιδιαίτερα εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 2011 στη ΔΕΘ, έλεγε τα εξής: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις». Αυτό ακριβώς κάνουν με τον ΟΠΑΠ: τον υποεκτιμούν και τον χαρίζουν στους εντιμότατους φίλους τους!
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επαναλαμβάνει ότι κανείς δεν έχει ασυλία. Κανείς δεν μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά να παγώσουν οι διαδικασίες, έστω την τελευταία στιγμή. Ο ΟΠΑΠ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου