«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

23/4/13

Συνέντευξη Τύπου Στέφανου Σαμοΐλη.

Για την οικονομική κατάσταση, τις εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη,
το χαράτσι της ΔΕΗ, τις έρευνες υδρογονανθράκων.
 
Κέρκυρα, 23/04/2013

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ. «Τον Ιούνιο οι εκπρόσωποι της τρόικας επιστρέφουν και, σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση, θα ετοιμάσουν το νέο (τέταρτο) εξοντωτικό Μνημόνιο», ανέφερε.
 
Ιδεατή και μη πραγματική η εικόνα που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επεσήμανε ότι, για το 2013, το δημοσιονομικό και ασφαλιστικό έλλειμμα θα ανέλθει περίπου στα 4 δις ευρώ, τα οποία, δυστυχώς, θα φορτώσουν και πάλι στην πλάτη του γνωστού “υποζυγίου”, του ελληνικού Λαού. Η κυβερνητική προπαγάνδα μας παρουσιάζει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από τα πραγματικά δεδομένα. Κατά την παρουσίαση των στοιχείων του α’ τριμήνου 2013, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε μία ικανοποιητική μεν, αλλά ιδεατή εικόνα, λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το πλεόνασμα αυτό, που προκύπτει από την περικοπή των δαπανών στις δημόσιες επενδύσεις, δεν επιστρέφει για να καλύψει σοβαρές ανάγκες της χώρας, παρά μόνο για να ενισχύσει τους δανειστές.
 
Να προχωρήσει άμεσα το έργο των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε στο ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη, καθώς η καθυστέρηση των εργασιών αποπεράτωσης του έργου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους δικαιούχους.
Σε επικοινωνία με τον Γενικό Δ/ντή του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, υπήρξαν τρείς διαβεβαιώσεις:
-          Ότι δεν υφίσταται κανένα τεχνικό, οικονομικό ή άλλο πρόβλημα που να θέτει σε κίνδυνο την παράδοση του έργου, η δε καθυστέρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε διαδικαστικά ζητήματα.
-          Ότι οι μελέτες για το αποχετευτικό κατετέθησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, και πολύ σύντομα αναμένεται έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.
-          Ότι τα κονδύλια είναι διασφαλισμένα και θα εκταμιεύονται προοδευτικά με την εξέλιξη του έργου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επεσήμανε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών, και ότι πολύ σύντομα πρέπει αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, διότι οι δικαιούχοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά, με πολλές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις.
 
Δυσβάσταχτο το «χαράτσι» για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στις τοπικές υπηρεσίες της ΔΕΗ Κέρκυρας, όπου διαπίστωσε την αγωνία εκατοντάδων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων του νησιού, ιδίως του τουριστικού κλάδου, που μεταβαίνουν στις τοπικές υπηρεσίες της ΔΕΗ προκειμένου να αιτηθούν ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και να αποφύγουν διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις επιβαρύνονται από το δυσβάσταχτο “χαράτσι” στα τιμολόγια της ΔΕΗ, το οποίο εσχάτως μετονομάστηκε σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Παρά την αρχική δέσμευσή της για το αντίθετο, η συγκυβέρνηση διατηρεί σε βάθος χρόνου αυτό το δυσβάσταχτο αντιλαϊκό μέτρο, γεγονός που την καθιστά τουλάχιστον αναξιόπιστη.
 
Υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη: Να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ερευνών.
Τέλος, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρθηκε σε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας να ενημερωθεί η Βουλή, και κατ’ επέκταση ο ελληνικός λαός, για τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και στην Κρήτη.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης επέκρινε το γεγονός ότι, ενώ ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επαρκώς, τα αποτελέσματα έχουν ήδη παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη, ενώ φαίνεται πως υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες. Και υπογράμμισε ότι, αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην περιοχή του Ιονίου, θα πρέπει πρωτίστως να έχει διασφαλιστεί απολύτως η ομαλή τουριστική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής.
Το Γραφείο Τύπου