«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

2/4/13

Επίσκεψη στους εργασιακούς χώρους των δημοτικών υπαλλήλων Δήμου Κέρκυρας.

Περιοδεία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη
στο «Μαράσλειο» και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 02/04/2013

Τον εργασιακό χώρο των δημοτικών υπαλλήλων της Κέρκυρας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 1/4/2013 ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, και ειδικότερα τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Μαράσλειο.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να μεταφέρει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γύρω από διάφορα ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τις εργασιακές σχέσεις όσο και με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Ο βουλευτής έγινε αποδέκτης της αγωνίας και της ανασφάλειας που διακατέχουν το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων σε σχέση με την επαγγελματική προοπτική τους, καθώς διαπιστώνουν ότι κεκτημένα χρόνων κινδυνεύουν να καταλυθούν ή έχουν ήδη χαθεί εξαιτίας της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Στέφανος Σαμοϊλης κατέγραψε την οργή των δημοτικών υπαλλήλων για τη συνεχή περικοπή των αποδοχών τους, αλλά και για την ανασφάλεια τους σε σχέση με ζητήματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κ.ο.κ.. Στον προβληματισμό των δημοτικών υπαλλήλων περιλαμβάνονται, ακόμη, θέματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού σε αρκετές δημοτικές υπηρεσίες, με τον «Καλλικράτη», αλλά και με τη “δαμόκλειο σπάθη” της διαθεσιμότητας και της απόλυσης.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης μετέφερε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στους δημοτικούς υπαλλήλους που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα κυβερνητικά μέτρα, και τους κάλεσε να συμβάλουν ενεργά για τη δημοκρατική ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για μια νέα διακυβέρνηση της χώρας, σε αριστερή, δημοκρατική και φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου