«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

27/9/12

Αναγκαία μια νέα τουριστική πολιτική.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη
για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
 
O Ελληνικός Τουρισμός βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση ταυτότητας, κρίση αναπτυξιακού μοντέλου και προσανατολισμού.
Το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που εφάρμοζαν οι μέχρι σήμερα δικομματικές κυβερνήσεις, εξάντλησε τις δυνατότητές του, εξαντλώντας τον ελληνικό τουρισμό και καταστρέφοντας τα σημαντικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Σήμερα, η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του Μνημονίου οδηγεί:
  • Τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό καθημερινά σε απόγνωση.
  • Σε ιδιωτικοποίηση όλων των δικτύων της χώρας – μεταφορές, ενέργεια, νερό κ.λ.π.
  • Παραχώρηση σε ιδιώτες των πυλών εισόδου της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια).
  • Σε καταστροφικές συνέπειες από την προοπτική ξεπουλήματος-ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου και του λιμανιού της Κέρκυρας και των υπολοίπων  της χώρας.
  • “Αξιοποίηση”, δηλαδή ξεπούλημα, της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (με πρώτο θύμα τον "Ερημίτη").
Σήμερα, η απόδειξη ότι το μοντέλο του τουρισμού στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον πιστοποιείται από το ότι η τουριστική περίοδος μικραίνει και οι μορφές τουρισμού που δεν θέλουμε διογκώνονται (πχ «all inclusive» κ.α. ) ενώ οι μορφές που θέλουμε δεν έρχονται από μόνες τους.
Για να μπορέσουμε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την μελλοντική ανάπτυξη του Τουρισμού μας, είναι αναγκαία μια νέα τουριστική πολιτική, η οποία προϋποθέτει την κατάργηση του Μνημονίου και  την ανάδειξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο προσκήνιο.
27.09.2012
Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ