«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

26/9/12

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Ν' ανατραπούν οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και οι εκφραστές τους.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και των Σωματείων, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης, ανέφερε:
Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, αλλά και οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνεργοι, απεργούν σήμερα και διαδηλώνουν ενάντια στα μνημόνια και τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.
Αντιδρούν στην κυβερνητική επίθεση, στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, που έχει βάλει στο στόχαστρο μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατο μισθό, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο...
Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση, με ύφεση που θα φτάσει το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%.
Απέναντι στις κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση αντιτάσσει αυταρχισμό, αστυνομικά μέτρα, ΜΑΤ και αύρες νερού.
Θέλουν την κοινωνία γονατιστή. Θέλουν την κοινωνία υποταγμένη. Όμως η κοινωνία αντιδρά, αντιστέκεται, κινητοποιείται.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων τους, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούν να υπερασπίσουν και να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους. Μπορούν να ανατρέψουν τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές. Να επιβάλουν την ανατροπή των μνημονίων και των εκφραστών τους. Να ανοίξουν το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, με πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας σε όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.