«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

10/9/12

Γιάννης Τόλιος: Ανατροπή του Μνημονίου, ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδα.

Δηλώσεις Γιάννη Τόλιου, μέλους ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει πάρει απόφαση για την εφαρμογή του Μνημονίου, που θα οδηγήσει σε κοινωνική ισοπέδωση. Το πραγματικό κόστος για το λαό δεν είναι 11,8 δις € αλλά σχεδόν διπλάσιο, 22-23 δις €. Η ύφεση, η ανεργία, η φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων, προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτή η πολιτική, δεν έχει μέλλον.
Η κυβέρνηση, για τη δημιουργία εντυπώσεων, παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Κάνει τάχα ότι διαπραγματεύεται, πολλές επαφές και ταξίδια του κ. Σαμαρά, ακριβώς τα ίδια που έκανε και ο Γ. Α. Παπανδρέου στο πρώτο Μνημόνιο. Η Τρόικα μονότονα απαντά "εφαρμόστε απαρέγκλιτα το Μνημόνιο". Ακόμη και στην περίπτωση μιας μικρής παράτασης 1-2 χρόνια εφαρμογής του, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται, η εξαθλίωση του ελληνικού λαού είναι το μόνο βέβαιο.
Το πραγματικό δίλημμα στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι: Ανατροπή του Μνημονίου ή χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Ο πρώτος δρόμος δίνει ελπίδα, ο δεύτερος οδηγεί την κοινωνία στον Άδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει καθαρά ότι μόνο η παύση πληρωμής του χρέους με επίκληση του διεθνούς δικαίου και στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, αποτελεί αφετηρία για μια ελπιδοφόρα διέξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Αυτό είναι η αρχή, που χρειάζεται να συνοδευτεί από πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, αύξηση απασχόλησης και εισοδήματος, αναδιανομή πλούτου και στήριξη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, κ.α..
Αυτό προϋποθέτει ανάπτυξη κινήματος αντίστασης, ανυπακοής και ανατροπής των αντιλαϊκών μέτρων (δείγμα γραφής οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ), απομάκρυνση της κυβέρνησης και δημιουργία μιας κυβέρνησης των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων.
Η κυβέρνηση "παίζει το κρυφτούλι" με το δίλημμα ευρώ-δραχμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: Προτεραιότητα έχει η σωτηρία της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει Ιφιγένεια προς χάριν της ευρωζώνης. Κοινή δράση με τους ευρωπαϊκούς λαούς για επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού οράματος με όρους λαών και εργαζομένων.
Κέρκυρα, 10/9/2012
Γιάννης Τόλιος
μέλος ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ