«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

20/11/12

Τώρα είναι η ώρα της αριστεράς!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τη ψήφιση του 3ου μνημονίου αποφάσισε να πληρώσει τη "κρίση τους" ο κόσμος της εργασίας.

Την ώρα που κρύβουν στα συρτάρια τη λίστα Λαγκάρντ, οι μνημονιακές δυνάμεις νομοθετούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, επιβάλλουν ένα μόνιμο εργασιακό Μεσαίωνα.

Κλείνουν την πόρτα των Δημοσίων δομών Υγείας στους μη έχοντες, τις οποίες μετατρέπουν σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό επιβάλλοντας νέα χαράτσια 25? για κάθε ασθενή που χρήζει νοσηλείας, και 1? για κάθε συνταγή.

Ανοίγουν το ιατρικό επάγγελμα σε μη γιατρούς, υπαλληλοποιούν το ιατρικό δυναμικό το οποίο αναγκάζουν σε επισφάλεια και ανεργία, δημιουργούν ακριβά «μαγαζάκια» για λίγους.

Καλούν τους αναπήρους να πληρώσουν περισσότερο απ' ότι οι «εθνικοί μας ευεργέτες» εφοπλιστές, δείγμα της βαθειά ταξικής εφαρμοζόμενης πολιτικής της λιτότητας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που γέμισαν και πάλι όλες τις πλατείες της χώρας, πέτυχαν να γίνει εμφανής η απαραίτητη κοινωνική πλειοψηφία απέναντι στη νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση μειοψηφίας.

Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η καταστολή, η τρομοκράτηση και ο φασισμός.

Για αυτούς μονόδρομος είναι η σωτηρία των τραπεζιτών και η προστασία του κεφαλαίου.

Για εμάς μονόδρομος είναι να τους διώξουμε!

Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΕΡΚΥΡΑΣ