«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

3/11/12

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από χρυσαυγίτες!

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:
Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού
από χρυσαυγίτες!

Κέρκυρα, 03/11/2012

Σε λίγες παραγράφους μίσους και διαστρέβλωσης, η «Χρυσή Αυγή - πυρήνας Κέρκυρας» καταφέρνει να καταφερθεί κατά πάντων: Των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των μελών του πληρώματος της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα, των αντιεθνικιστών, των μεταναστών, και βέβαια κατά της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Σαμοΐλη.
Δεν θα άξιζε τον κόπο να απαντάμε σ' αυτό το νεοφασιστικό παραλήρημα. Το κάνουμε μόνο και μόνο για να επαναλάβουμε ότι βασικό στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού είναι η ιστορική του μνήμη. Αποτελεί απαράδεκτη πρόκληση εκ μέρους της φασιστικής αυτής συμμορίας να αμφισβητούν τον πατριωτισμό της Αριστεράς, να μας λένε ειρωνικά ότι «ο κος Σαμοΐλης αποφάσισε να ντυθεί πατριώτης»!!! Κι αυτό ακριβώς στις 28 Οκτώβρη, στην εκδήλωση τιμής προς τους έλληνες πατριώτες, προς αυτούς που πολέμησαν το φασισμό, πολέμησαν για επιβίωση, ελευθερία, αξιοπρέπεια, αναγέννηση της χώρας μας.
Το ποιοί ήταν οι πατριώτες και ποιοί οι συνεργάτες των κατακτητών, το έχει καταγράψει η ιστορία. Και σήμερα είναι η Αριστερά που αγωνίζεται για απεμπλοκή από τους ζυγούς των μνημονίων, της τρόικας, των αγορών, που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, που αντιδρά στην εκποίηση εθνικού πλούτου, εθνικής περιουσίας, ακόμα και εγκαταστάσεων που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια της χώρας, όπως το Ναυτικό Οχυρό του Αγίου Στεφάνου. Θα δοθεί και αυτό τον κο Χούφτελ; Πέραν της φτηνής δήθεν αντιμνημονιακής ρητορείας, πέραν της φτηνής πολιτικής καπηλείας της λαϊκής οργής και αγανάκτησης, ποιές είναι επί της ουσίας οι αντιμνημονιακές θέσεις και δράσεις της «Χρυσής Αυγής»;
Και επειδή αναφέρθηκαν και στον διαδηλωτή - πρώην φυλακισμένο στη Γάζα, να πούμε κάτι και επ' αυτού: Ο εν λόγω διαδηλωτής βρέθηκε στη Γάζα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, και για να υπερασπιστεί το δικαίωμα ενός λαού να έχει πατρίδα. Το δικαίωμα αυτό το στερούν άνθρωποι που υπήρξαν θύματα γενοκτονίας, θύματα του ναζισμού και του ρατσισμού, και οι οποίοι δυστυχώς συμπεριφέρονται σήμερα ως θύτες.
Το Γραφείο Τύπου