«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

26/11/12

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στο εργοτάξιο των εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη.

Στο εργοτάξιο των νέων εργατικών κατοικιών στον Άγ. Ιωάννη βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες – δικαιούχους και με τον εργοδηγό υπεύθυνο του έργου Γ. Αναστασίου.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στους δικαιούχους εργατικών κατοικιών είναι μεγάλη καθώς, ενώ υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση, δεν έχει εκταμιευθεί ολόκληρο το ποσό, με αποτέλεσμα ο ρυθμός των εργασιών να είναι ιδιαιτέρως αργός. Σε συνδυασμό με το κόλλημα που υπάρχει σχετικά με την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως είτε ανέκυψε οικονομικό ζήτημα, είτε άλλοι γραφειοκρατικοί λόγοι, που δεν επιτρέπουν την εκταμίευση του έργου.

Ήδη απ’ τον περασμένο Ιούλιο, ο Στ. Σαμοΐλης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του οικισμού εργατικών κατοικιών Αγ. Ιωάννη προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ο οποίος είχε απαντήσει ότι οι κατοικίες θα αποδίδονταν στους δικαιούχους τους μέσα στο α’ εξάμηνο του 2013, πράγμα απίθανο σύμφωνα με τον εργοδηγό κ. Αναστασίου.

Κατά την τελευταία παρουσία του στο εργοτάξιο, ο Στ. Σαμοΐλης τόνισε ενώπιον των παριστάμενων δικαιούχων ότι συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία τους, τους συμπαραστέκεται και θα διερευνήσει το ζήτημα της παύσης πληρωμών.

Το Γραφείο Τύπου