«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

6/11/12

Ανατροπή των μνημονίων και αυτών που τα υπηρετούν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύση Στραβοράβδη κατά τη διάρκεια της Απεργιακής Συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και των Σωματείων.

Τρίτη 6/11/2012

Μόλις λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, έχει χαθεί κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Έχουν χαθεί και οι δεσμεύσεις με τις οποίες τα τρία μνημονιακά κόμματα εκβίασαν την ψήφο του ελληνικού λαού. Μένουν μόνο οι δεσμεύσεις για πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονίων. Η υποταγή στις θελήσεις της τρόικας. Και οι νέοι εκβιασμοί προς τον ελληνικό λαό.

Τα ψέματα όμως και οι εκβιασμοί κάποτε τελειώνουν. Η λιτότητα και η ύφεση δεν οδηγεί παρά σε έναν φαύλο κύκλο νέας λιτότητας, νέας ύφεσης, νέων μέτρων. Στόχος του μνημονίου δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Είναι η διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών.

Δεν υπάρχει μονόδρομος, υπάρχουν μπροστά μας δύο δρόμοι: Ο δρόμος του μνημονίου και της κατεδάφισης της ελληνικής κοινωνίας, και ο δρόμος της ανατροπής του μνημονίου και όσων τα υπηρετούν, ο δρόμος μιας νέας στρατηγικής εξόδου από την κρίση.

Η κοινωνία, ο λαός, με τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, σήμερα μιλάει. Τα μέτρα αυτά, και ο προϋπολογισμός, δεν πρέπει να ψηφιστούν. Δεν θα περάσουν. Δεν θα εφαρμοστούν. Η ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων, καθώς και της τρικομματικής κυβέρνησης που τα προωθεί, είναι όχι μόνο θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά και όρος επιβίωσης για όλους και όλες μας.