«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

20/10/12

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Μήνυμα αγωνιστικής συμπαράστασης στο ESTELLE

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟ ESTELLE
 
Κέρκυρα, 20/10/2012

Την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας, στους επιβαίνοντες του φιλανδικού πλοίου Estelle το οποίο κατευθύνεται στη Λωρίδα της Γάζας για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό. Στο πλοίο επιβαίνουν Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς) και ο Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδας). Στους επιβαίνοντες περιλαμβάνονται 17 ακτιβιστές από 8 χώρες. Το Estelle, πλοίο με ιστορία 90 ετών, απέπλευσε στις 6 Οκτωβρίου από τη Νάπολη της Ιταλίας και βρίσκεται εν πλω με προορισμό τη θάλασσα της Παλαιστίνης, αποσκοπώντας να σπάσει τον παράνομο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, για να φτάσει στον προορισμό του το ανθρωπιστικό υλικό που μεταφέρει στα αμπάρια του.
Οι ισραηλινές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν την προσέγγιση του πλοίου στη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων. Με την ανακοίνωσή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ, αποδεχόμενο την παραβίαση των Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
Το Ισραήλ δεν είχε καμία δικαιοδοσία ή νομιμοποίηση να διατάξει μια αιματηρή και βίαιη επιδρομή σε διεθνή ύδατα εναντίον πλοίων ευρωπαϊκών, αμερικανικών και τουρκικών ανθρωπιστικών οργανώσεων που μετέφεραν αναγκαίες προμήθειες για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας στα πλαίσια ενός αποκλεισμού χωρίς καθορισμένη περίοδο ισχύος, που πρακτικά ισχύει 43 χρόνια και έχει ενταθεί από το 2007 σε εξαντλητικό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει και τις ανθρωπιστικές διατάξεις εφαρμογής και τήρησής του. Συγκεκριμένα, οι ενέργειές του δεν μπορούν να δικαιολογηθούν υπό τις περιστάσεις ακόμη και σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού   των Ηνωμένων Εθνών.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει εμπράκτως και συγχρόνως μεταφέρει την αλληλεγγύη της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας στην Ελλάδα προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και προς το δίκαιο αγώνα του για το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια. Το αίτημα για Ψωμί–Ελευθερία–Ανεξαρτησία–Δημοκρατία δεν είναι ζητούμενο μόνο για λαούς που υφίστανται στρατιωτική κατοχή ή την επεκτατική πολιτική γειτονικών κρατών. Μεταφέρεται, πλέον, από την Νότια Μεσόγειο στη Βόρεια, αφορά σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο και ειδικά στη χώρα μας. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη άλλων λαών προς τους αγώνες του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της διεθνούς τοκογλυφίας και των ισχυρών ευρωπαϊκών τραπεζο-οικονομικών καρτέλ.
Το μήνυμα του Estelle είναι, συγχρόνως, και μήνυμα ειρήνης. Μήνυμα υπέρ του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τσαλαπατιούνται όλο και πιο βάναυσα στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Μήνυμα αντίστασης σε όσους θέλουν να είναι χωροφύλακες–τρομοκράτες της περιοχής. Η Μεσόγειος μπορεί, από χώρος εξωτερικών επεμβάσεων, λεηλασίας των φυσικών πόρων των χωρών της, εμφύλιων συγκρούσεων και μίσους, προγραμμάτων λιτότητας και κοινωνικής εξόντωσης, να μετατραπεί σε θάλασσα Ειρήνης, Αξιοπρέπειας, Ευημερίας.
Το Γραφείο Τύπου