«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

4/10/12

Συναντήσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη με τουριστικούς φορείς

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη με φορείς και σωματεία που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.
Ο Στέφανος Σαμοΐλης είναι υπεύθυνος στον Τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και οι συναντήσεις αυτές αποτελούν την πρώτη φάση της διαδικασίας συζήτησης προτάσεων, θέσεων, εκτιμήσεων των φορέων και των σωματείων, ώστε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εκπόνηση συγκεκριμένου και τεκμηριωμένου Προγράμματος για τον Τουρισμό. Σ' αυτά τα πλαίσια, προγραμματίζονται και ημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανά Περιφέρεια.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, επίσης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, με τις διοικήσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου & μέλος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, επίσης με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων & Ενοικιαζομένων Δωματίων, της ΟΕΒΕΚ και του Εμπορικού Συλλόγου.
Οι φορείς και τα σωματεία μετέφεραν στο βουλευτή την αγωνία τους για την πορεία του κερκυραϊκού τουρισμού, αναφέρθηκαν στις ελλειμματικές υποδομές και προσφερόμενες υπηρεσίες που παρέχει η Κέρκυρα και σημείωσαν ότι τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα και η ληστρική φορολόγηση, σε συνδυασμό με την αύξηση του λειτουργικού κόστους, οδηγούν την μικρομεσαία τουριστική ή συναφή επιχείρηση και τους επαγγελματίες στην καταστροφή, ιδιαίτερα καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν, με συνέπεια η παρανομία να ‘‘βασιλεύει’’ (π.χ. παρεμπόριο, παράνομα τουριστικά λεωφορεία κ.ο.κ.).
Ειδική αναφορά έγινε στην καθιέρωση του συστήματος all inclusive στα ξενοδοχεία, το οποίο περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη τόσο των ξενοδοχείων όσο, όμως, και των επιχειρήσεων που λειτουργούν γύρω από τις συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες, στερώντας χρήματα από την κερκυραϊκή οικονομία. Ζητούμενο, είπαν οι φορείς, είναι οι επισκέπτες να διαχέονται ελεύθερα στο νησί και να μην εγκλωβίζονται όντες κατευθυνόμενοι από τους μεγάλους tour operators.
Σε σχέση με τις προτάσεις στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος, στάθηκαν ιδιαίτερα στην προοπτική που μπορεί να υπάρξει για την ανάπτυξη της κερκυραϊκής οικονομίας μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ αναφέρθηκαν στην άνθιση της κρουαζιέρας και στη συμβολή των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.
Κέρκυρα, 4/10/2012
Το Γραφείο Τύπου