«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

24/10/12

Ανύπαρκτη και όμως καταστροφική Κυβέρνηση …!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Στέφανου Σαμοΐλη

Ανύπαρκτη και όμως καταστροφική Κυβέρνηση …!

Κέρκυρα, 24/10/2012

Για δεύτερη (!) συνεχόμενη φορά  [09/10/12 – 23/10/12] ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος "εξαφανίστηκε" απ' τη Βουλή, δηλώνοντας «κώλυμα» στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη, για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Έχει άλλες προτεραιότητες ο κ. υπουργός! Προτεραιότητες που έχουν να κάνουν με την υπηρέτηση των μνημονιακών πολιτικών. Αυτών που βάζουν βαθύ νυστέρι περικοπών στον τομέα της Υγείας, οδηγούν το ΕΣΥ σε κατάρρευση, αφήνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, τα φαρμακεία χωρίς φάρμακα, τους ασθενείς σε απόγνωση, το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας βορά στα χέρια του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

Δεν έχει όρια το θράσος της τροϊκανής κυβέρνησης και των υπουργών της Με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό που, από τις προγραμματικές δηλώσεις και μετά, δεν έχει εμφανιστεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη Βουλή, ακόμα και στην ειδική «ώρα του πρωθυπουργού». Οι δε νομοθετικές πρωτοβουλίες των κομμάτων (πχ. αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξεταστική για το μνημόνιο ή αυτή του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου), δεν έχουν έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια, με αυθαίρετη καταστρατήγηση του κανονισμού εκ μέρους του υπόλογου Προέδρου της Βουλής.

Το ψέμα όμως έχει κοντά πόδια και το θράσος τιμωρείται. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να θεσμοθετήσουν την καταδυνάστευση του ελληνικού λαού. Όσο και αν κρύβεται η κυβέρνηση, όσο και αν υποτιμούν τη βούληση του ελληνικού λαού, όσο και αν οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη χώρα, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Θα δώσουμε μεγάλο αγώνα, τόσο στους δρόμους όσο και στο κοινοβούλιο, αυτά τα σχέδια να ακυρωθούν.   
Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ