«Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.»
(ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, 10/7/2013)

Η διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνεπής και συνεχής επί 16 ακριβώς έτη (από Ιούλιο 1997 έως Ιούλιο 2013), σταματά εδώ.

Το ωραίο και μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται.
Με νέο μας όχημα πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τα δικαιώματα του λαού, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Θα μας βρείτε στο νέο ιστολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
http://syrizacorfu.blogspot.gr

19/10/12

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τα πανεπιστήμια
με τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου

Οι νόμοι 4009/11 και 4076/12 για την ανώτατη εκπαίδευση,
πρέπει να ακυρωθούν!

Την Δευτέρα 22-10-12 8 μμ
στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ιστορίας
του Ιονίου Πανεπιστημίου,
ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας
διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Ομιλήτρια θα είναι η ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα σοβαρά προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

Πρώτον, η τεκμηρίωση της αντισυνταγματικότητας των 4009/2011 και 4076/2012 και οι εφαρμοστικές του διατάξεις, όπως αυτή για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης. Ο τελευταίος νόμος, θεσπίζει τη συγκέντρωση εξουσιών σε μη εκλεγμένα πρόσωπα και όργανα, εξευτελίζοντας ακόμα και τις αρχικές εκλογές μελών των Σ.Ι. με την απολύτως διαβλητή διαδικασία της επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου. Επιπρόσθετα, καταργεί το δημόσιο έλεγχο και τη διαφάνεια στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα των ΑΕΙ - ΤΕΙ και πλαγιοκοπεί τις συνταγματικές επιταγές της δημόσιας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης.

Δεύτερον, η παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ,  που στόχο έχει την εύρυθμη λειτουργία Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, την επαναφορά της δημοκρατικής λειτουργίας, την αποκατάσταση της ακαδημαϊκής νομιμότητας, την κατοχύρωση της φοιτητικής  μέριμνας και τον αναγκαίο ακαδημαϊκό διάλογο.

Τρίτον, η συζήτηση γύρω από το μέλλον του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη σπουδαιότητά του για την τοπική κοινωνία. Βασικό μέλημα των μνημονιακών πολιτικών της τροϊκανής κυβέρνησης, είναι το εξής: η μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, η απόσυρση του κράτους από τις δαπάνες για την εκπαίδευση, το άνοιγμα σε στρατηγικές επενδύσεις κερδοσκοπικών εταιριών, η μετατόπιση της ευθύνης για τη μόρφωση στο ίδιο το άτομο, η μετατόπιση της ευθύνης για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στους/τις εκπαιδευτικούς, η καθιέρωση μιας ανταγωνιστικής κουλτούρας στο χώρο της εκπαίδευσης και η δημιουργία πολιτών-εργαζομένων σύμφωνα με τις επιδιώξεις του νεοφιλελεύθερου οικονομικού υποδείγματος. Όλη αυτή η κατάσταση, πρέπει να ανατραπεί! Η υποβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα ήταν ένα έγκλημα, που θα οδηγούσε τον τόπο στην πνευματική αυτοκτονία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν λέει:
Όχι στις περικοπές δαπανών για την παιδεία.
Όχι στην επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων.
Όχι στις αυθαίρετες συγχωνεύσεως Τμημάτων.
Ναι  στην αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ναι στο Δημόσιο χαρακτήρα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Ναι στην ακύρωση των  ν. 4009/11 και ν. 4076/12.
ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ